Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bolu Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, Karaçayır Nikah Salonu’nda yapıldı. Düzenlenen genel kurula Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf odaları başkanları ve genel kurul üyeleri katıldı.

Olağan Genel Kurul’da ilk olarak divan üyeleri seçildi. Verilen önerge sonrası yapılan oylamada Divan Kurulu Başkanlığına Yüksel Ceylan, Divan Katip Üyeliklerine ise İsmail Hakan Özkan ve Tülay Ertozan oy çokluğu ile seçildi.

Divan üyelerinin seçimi ardından mevcut Kent Konseyi Başkanı Refik Özçelik kürsüye geldi. Konuşmasına çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek başlayan Özçelik, “3 yıl önce güzel bir ekip ile Bolu Kent konseyi Başkanlığına ve yürütme kurulu üyeliğine seçildim. Biz kendi imkânlarımızla ciddi çalışmalar yapmaya gayret ettik. Bu çalışmalarda bize kadın meclisimiz, gençlik meclisimiz ve özel bireyler meclisimiz ciddi destek oldular. Onlara teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda bütün yıl boyunca her türlü desteği esiremeyen dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz beye de huzurunuzda teşekkür ediyorum. 3 ay boyunca sevgili yeni belediye başkanımız Tanju Bey ile birlikte çalıştık. Oda gayet sevecen tavırlarıyla her türlü desteği vererek özellikle İzzet Baysal Şükran günlerindeki çalışmalarımızda bize her türlü desteği vermesinden dolayı da belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN YENİ BİR EKİP OLUŞACAK”

Konuşmasının sonunda oluşacak yeni bir ekip oluşturulacağını ve oluşacak olan yeni ekibe başarılar dileyen Özçelik, “Uzun yıllar devlet memurluğu, öğretmenlik ve son 10 yılı da Bolu Valiliğinde il müdürlüğü görevi yaptıktan sonra 3 yıl önce Bolu Kent konseyi Başkanlığı görevine geldim. Çok güzel bir ekip kurduk. Değişik dünya ve siyasi görüşü olan arkadaşlar ile çalışmalar yaptık. Bolumuza katkılar sunmaya gayret ettik. Gayet acizane niyetler ile bu görevi sürdürdük. Geçirmiş olduğum 3 yıl benim için tatlı anılarla dolu. Dostluğun, arkadaşlığın paylaşımın, ortak görüşlerin gayretli çalışmalarını gördüm. Bundan sonraki hayatımda bana tatlı anılar olarak her zaman kalacaktır. Bugün yeni bir ekip oluşacak. Eminim ki bizden sonra göreve gelecek arkadaşlar bizim başlattığımız çalışmaları en güzel şekilde yapacaklardır. sizlere veda ederken yeni göreve gelecek arkadaşlara üstün başarılar diler. Hepinize saygılar sunarım” şeklinde konuştu.

“SİYASİ PARTİLERİN HEPSİ ONAY VERMİŞ”

Özçelik’ten sonra kürsüye gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, “Belediye Kanunu’nun 76’ncı maddesi gereği kuruldu Kent Konseyi ve yürürlüğe girdi. O zaman ben de meclis üyesiydim ve aynı zaman ilçe başkanıydım. O kanun geçtiğinde bir çok insan Kent Konseyi’nin ne işe yarayacağını merak etmişti. Ben de merak etmiştim. Meclisteki tutanakları aldım. Kent Konseyi’ndeki amaçlanan nedir diye okumuştum. Bu kanunun oy birliği ile seçilmiş, yasada bir çok kanun muhalefet oylarla seçilmiş. O zaman mecliste görev yapan tüm partilerin ortaklaşa aldığı bir fikir ile seçilen bir parti olmuş. Toplumun değişik kesimlerinden dünya ve siyasal görüşleri farklı olan insanları bir araya getirip topluma belediye ile birlikte hizmet etmek, ortak faaliyet göstermek, dayanışma ruhunu ortaya çıkarmak olarak öngörülmüş. Buna da siyasi partilerin hepsi onay vermiş” dedi.

“POZİTİF AYRIMCILIK UYGULAYACAĞIM”

Kent Konseyi’ne bildireceği 3 isimde bir kadın olmasını isteyen ve bunun için kanunlar çerçevesinde pozitif ayrımcılık uygulayacağını ifade eden Başkan Özcan, “Ondan sonraki süreçte Bolumuzda, Kent Konseyi amaçlandığı gibi çok aktif olamadı. Son yıllarda yine memnuniyetle görüyorum ki faaliyetlerini arttırdı ve yasanın çıkartılış amacına uygun faaliyet göstermeye başladı. Ben bu vesile ile bu dönemde görev alan Refik Özçelik’e, yönetim kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik konseylerimize, özel konsey üyelerime teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonra oluşacak yürütme kurulu üyelerimize başarılar diliyorum. Benim amacım ve isteğim Kent Konseyi üyelerimizin aktif olarak rol alması. Herkesin Kent Konseyi Başkanı gibi özverili bir şekilde çalışmasını bekliyorum. Burada üretilecek olan tüm değerlerden Bolumuz istifade edecek. Az önce söyledim bana bir görev verildi. Yürütme Kurulu’na 3 tane isim bildireceğim. Arzu ediyorum ki bir kadın arkadaşımız bu işi üstlensin. Kanunun bana verdiği hakla pozitif ayrımcılık uygulayacağım. Bundan sonraki süreçte konseylerin sayısı da arttırabiliyor. Buna çocuk konseyi de eklenebilir. Bu çalışma yeni dönemde de devam edecektir. Toplumun her kesimine ulaşmamız gerekiyor. Bunun için Kent Konseyi’nin aktif çalışması gerekiyor. Kent Konseyi aktif çalışınca inanıyorum ki belediyenin yükü hafifleyecek, hatta paylaşılacaktır. Bugün ki Kent Konseyimiz Genel Kurulu’nun, Bolumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

TEK ADAY ULUSOY OY BİRLİĞİ İLE BAŞKAN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından gündem maddeleri ile devam edildi. Kent Konseyi Üyesi Muharrem Demirel, kendi dönemlerinde gerçekleştirdikleri projelerini anlatan faaliyet raporunu, genel kurul üyelerini sundu.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından Kent Konseyi Başkanı’nın seçilmesine geçildi. Başkan olarak tek önerge isim olarak Haşim Ulusoy ortaya çıktı. Tek önergeyi genel kurul üyeleri yapılan açıklamada oy birliği ile kabul ederken Haşim Ulusoy, Kent Konseyi Başkanı seçildi.

YÜRÜTME KURULU LİSTESİ DE BELLİ OLDU

Kent Konseyi Yürütme Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Arzu İlçe- Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Temsilcisi

Halil İbrahim Yılmaz- Bolu Baro Temsilcisi

Muharrem Demirel- Türk Ocakları Temsilcisi

Mansur Şen- Bolu Belediye Başkanlığı Temsilcisi

Kazım Konak- Ak Parti İl Başkanlığı Temsilcisi

Metin Akgül- Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı Temsilcisi

Mihriban Yerlikaya- İyi Parti İl Başkanlığı Temsilcisi

Uğur İlhan- Mimarlar Odası Temsilcisi

Tülay Ertozan- Makine Mühendisleri Odası Temsilcisi

Ahmet Demir- Batı Karadeniz Otelciler Birliği Temsilcisi

Mustafa Namdar- Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Temsilcisi

Enver Kuş- Semerkant Mahallesi Muhtarı

Ahmet Yoltaş- Esnaf ve Kefaret Odası Temsilcisi

Hatice Albayrak- Boluspor Temsilcisi

Kemal Sert- İzzet Baysal Vakfı Temsilcisi

Gönül Olutürk - Arama ve Kurtarma Derneği Temsilcisi