Çöplük çevresinde, deri arıtmada, hastane çevresi ve Esentepe ile yeşil alanlarda haşere ve kene ilaçlaması yapılıyor. Gerede Belediyesi ekipleri, vatandaşların daha rahat bir yaz dönemi geçirmesi için ilaçlama yapıyor.

Gerede Belediyesi, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte kene ve haşerelere karşı yoğun bir ilaçlama programı uygulamaya başladı. Veteriner Hekim gözetiminde yapılan ilaçlama çalışmalarına geçen yıl olduğu gibi bu yılda titizlikle devam edildiği belirtildi.

İlkbaharın gelmesiyle birlikte başlayan ilaçlama, daha sonra havaların serin gitmesi nedeniyle yavaş ilerlerken, güneşin yüzünü gösterdiği ve hava sıcaklıklarının iyiden iyiye kendini gösterdiği şu günlerde çalışmaların sıklaştırıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, ekipler; program dahilinde bütün mahalle aralarında, göl çevresinde, çöplük çevresinde, deri arıtmada, hastane çevresi ve Esentepe ve yeşil alanlarda haşere ve kene ilaçlaması yapıyor. Eylül ayının sonuna kadar devam edeceği belirtilen ilaçlama çalışmaları üzerine kısa bir açıklama yapan Gerede Belediyesi Veteriner Hekimliği, sıvı olarak devam eden yeşil alan ilaçlama çalışmalarında ilerleyen günlerde de dumanlı ilaçlamaya geçileceğini duyurdu. Haber Merkezi