Bolu'da huzurevine yerleşmek için iki gündür Valilik binası önünde oturma eylemi yapan 73 yaşındaki Osman Kıraç, kendisini Valilik önündeki demirlere zincirle bağladı. Saatlerce uğraştan sonra psikiyatri uzmanı doktor, adamı ikna etti. Zincir itfaiye ekipleri tarafından kesildi.

Seben ilçesinde doğup büyüyen 73 yaşındaki Osman Kıraç, yıllar önce bir oğlu ve eşini kaybedince psikolojik bunalımlara girdi. Yıllarca psikolojik tedavi gördü. 5 yıl önce Niğde Bor Huzurevi'ne gönderilen Kıraç, burada 4 yıl kaldıktan sonra Bolu'ya geri döndü. Bağ-Kur emeklisi olduğu öğrenilen Osman Kıraç, Bolu'ya dönünce oğlu ve gelininin yanında yaşamaya başladı. İddiasına göre oğlunun yanında da huzur bulamayınca huzurevine yerleşmek istedi. Ancak huzurevinde yer olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.

“NE YAPTIYSAM KABUL ETMEDİLER”

Yaşlı adam, dün Bolu Valiliği önünde oturma eylemi yaptı. Kendisini valilik binası önünde zincirlemek isteyen Osman Kıraç'a oğlu izin vermedi. Sabah saatlerinde eylem yapmak üzere Valilik binası önüne gelen Osman Kıraç'a oğlu engel olmak istedi. Babasının elindeki zinciri alan oğlu, eyleminden vazgeçiremedi. Dün akşama kadar oturma eylemi yapan adam, bu sabah yeniden Valilik binası önüne geldi. Elindeki zincirle kendisini Valilik demirlerine bağlayarak kilitlerini kilitleyen adam yeniden eyleme başladı. Başka şehirdeki huzurevlerinde kalmak istemediğini ve Bolu'daki huzurevine alınmadığını söyleyen Osman Kıraç, Daha önce Bolu'daydım. Ailem öldü. Oğlumun biri 44 yaşında ölünce psikolojik tedavi gördüm. O ara iyi değildim. O yüzden beni Bolu'dan sürdüler. O dönemin Bakanı Fatma Şahin'den kağıt aldım. Giden valiye verdim. Ama yine kabul etmediler” dedi.

PSİKİYATRİST İKNA ETTİ

Osman Kıraç'ın eylemine zincirle devam etmesi üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin tedavi isteğini reddeden adam, huzurevine alınana kadar eylemine devam edeceğini söyledi. Saatlerce zinciri çözmeyen Kıraç için İzzet Baysal Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Filiz Şükrü Durusoy Valilik önüne geldi. Bir süre Osman Kıraç'la görüşen psikiyatrist, zinciri çözmesi için 5 dakikada ikna etti. Ancak zincirdeki kilitlerin anahtarının evde olduğu öğrenilince itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, demir makasla zinciri keserek Osman Kıraç'ı demir korkuluklardan kurtardı. Ambulansa alınan Kıraç, tedavi için Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü.