Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kendirci yayımladığı mesajla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

İfade ve haber alma özgürlüğünün en önemli haklardan olduğunu belirten Kendirci, özgür bir basının toplumsal kalkınmışlığın ve kültürün bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün;27 Mayıs 1960 devrimi sonrası Kurucu Meclisi tarafından 4 Ocak 1961'de, çıkarılan 212 Sayılı Fikir İşçiliği Yasa ile kabul edilen gün olarak basının ve basın mensuplarının bayram günüdür diyen Emine Kendirci; Basının susturulmaya çalışıldığı, konuşan gazetecilerin cezaevine atıldığı, bayram, tatil demeden gece gündüz çalışarak kamuoyuna haber iletmek isteyen muhabir gazetecilerin haklarını alamadığı bir Türkiye'de tüm çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.

Cefakar Gazetecilerin Yanında Olma Dileğinde Bulundu

Özellikle yerel medyada yaşanan zorlukların biran önce giderilmesi adına toplumun tüm kesimlerinin, bu meşakkatli mesleğe gönül vermiş cefakar gazetecilerin yanında olması gerektiğini vurgulayan MHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kendirci, daha özgür bir Türkiye'de ve daha özgür bir Bolu'da, gazetecilerin haklarının karşılığını alan sadece sıkıntılı günlerde değil, iyi günlerde de hatırlanan bir medya sektörü dilediğini sözlerine ekledi. Haber Merkezi