AİBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Molla İbrahimoğlu, Kadir Gecesi'nde cami cami gezmenin insana fazla bir şey kazandırmayacağını belirterek, bu özel gecede kişinin kendisini evinde ya da camide Allah'a arz edip, bol bol tövbe ve ibadetle geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ni nasıl idrak etmeliydik? Bu gece neden bu kadar önemli ve kıymetli? AİBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Molla İbrahimoğlu Kadir Gecesi hakkında önemli açıklamalar yaptı. İbrahimoğlu, Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de bizzat Cenab-ı Allah'ın Kadir Gecesi ile ilgili ifadesi yer alır. Hatta Kadir adıyla bir sure de bulunur. Burada Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kadir Gecesi'nde indirdiğini ifade eder. Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğunu söyler, bu şu demektir: Kadir Gecesi'nde yapılan bir nafile ibadetin çok hayırlı olduğunu belirtir. Kadir Gecesi'ne bu önemi kazandıran özellik Kur'an-ı Kerim'in bu gecede nazil olmasıdır. Gerçekten de Allah her vesile ile insanlara fırsatlar tanımaktadır. İnsanlar melek değil, şeytan da değil elbette. Kendilerinde meleklik özellikleri de var ama nefislerine uydukları zaman şeytanı aratmayacak bir takım işlere yöneldikleri bilinen bir husustur. Ancak Cenab-ı Allah yarattığı bu insanın özelliklerini dikkate alarak onlara değişik fırsatlar tanımıştır. İşte Cuma günleri, Bayram Günleri, önemli gün ve geceler inanan insan için bir fırsattır. Bunların başında Kadir Gecesi yer alır. Bu geceyi bu yüzden fırsat olarak bilmeliyiz manevi açıdan, kazanç kapısıdır, ileriye yöneliktir.

“KENDİNİZİ ALLAH'A ARZ EDİN”
Bu gecede insanın kendisini Allah'a arz etmesi gerekmektedir. Yıl içinde yaptığı yanlışlıkları itiraf edip ondan sonra tevbe etmek, pişman olmak gerekir, Allahım sen çok affedicisin, affetmeyi seversin beni de affet” demek gerekir. Kur'an-ı Kerim okumak, dua etmek hem kendisi hem ailesi ve tüm inananlar için dua etmek gerekir” İbrahimoğlu ayrıca önemli gecelerde yapılan cami ziyaretlerinin zaman kaybı olacağına dikkat çekerek bunun insana fazla bir şey kazandırmayacağını da söyledi. İbrahimoğlu şöyle konuştu:

“CAMİ CAMİ DOLAŞMAYİN, İBADET EDİN”
“Cami cami dolaşmanın insana kazandırdığı fazlaca bir şey yok, sadece gönlünü rahatlatmış olur. Mümkün olduğunca evde ya da camiide kendi halini Yüce Yaratıcı'ya arz etmesi, tevbe etmesi, affını dilemesi ve ibadetle meşgul olması gerekir bunu tavsiye ederiz” Haber Merkezi