T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), bölgesinde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, karşılıksız mali destek ve desteklerden faydalanma oranını artırmak ve bölgesine yeni ve başarılı işletmeler kazandırmak amacıyla KOSGEB ile işbirliği içinde; Doğu Marmara Bölgesi'ndeki Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri veriyor.
Kendi işini kurmak isteyenler; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) KOSGEB işbirliğiyle düzenleyeceği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile fırsatı yakalıyor, iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimci adayları Kalkınma Ajansı'nın verdiği 70 saatlik ücretsiz girişimcilik kurslarından sertifika alarak, girişimcilik desteği için KOSGEB'e başvuru hakkı kazanacak. Başvuruları başarılı bulunan girişimciler 30 Bin TL'ye kadar karşılıksız mali destek, 70 bin TL'ye kadar 2 yıl geri ödemesiz, toplam 10 yıl vadeli faizsiz kredi almaya hak kazanabilecekler.
İllerde verilecek Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerinin yapılacağı tarihler, başvuru için Kalkınma Ajansının internet sitesinden (www.marka.org.tr) ve ilinizde bulunan Yatırım Destek Ofisi'nden bilgi alabilirsiniz.