İçişleri Komisyonu Üyesi olan Tanju Özcan, ‘Güvenlik Paketi' toplantısı öncesi Hükümeti sert bir dille eleştirdi. Özcan, Terörle ciddi anlamada mücadele edebilme adına yenilikler getirilsin, bizde dahil kimse hayır demez. Ama bunu bahane edip Hükümetten farklı düşünenler sindirilmeye kalkılmasın. Kenan Evren bile bunlardan daha insaflıymış deme noktasına geleceğiz diye düşünüyorum” dedi.

HABER: Elif ERDOĞAN

İçişleri Komisyonu'nun Güvenlik Paketi toplantısına katılan Tanju Özcan, toplantı öncesi Hükümeti sert bir dille eleştirerek, Bu paket ile Hükümet kendi silahlı gücünü oluşturmayı hedefliyor” dedi. Toplantı öncesi Kanal B Televizyonu'nun canlı yayın konuğu olan Özcan, Bu pakete neden güvenlik paketi denmiş, anlamadım. Biz komisyon üyeleri olarak bazı konularda hem fikiriz. Bu bir torba yasa. Güvenlik paketinde yeni düzenlemeler var. Ancak bunun terörle mücadele eden bir Yasa olduğunu söylemek mümkün değil. Terörle müzakere eden bir Hükümetin, terörle mücadele için bu paketi hazırladığını söylemesi samimi değil” dedi.

Güvenlik paketinin yasalaşması ile polisin yetkilerinin artacağını belirten Tanju Özcan, Polisin Cumhuriyet Savcısına sormaksızın gözaltına alma hakkı olacak. Hükümet bunu terörle mücadele etmek için değil, diktatör anlayışla kendisine muhalif kişileri sindirmek için istiyor. Bölücü terör örgütüne bulaşmış kişilere gözdağı verilmeyecek, aksine demokratik hakkını kullanmak isteyenlere, Hükümete muhalefet edenlere aba altından sopa gösterilecek” ifadesini kullandı.

Polisin yetkililerini arttırarak toplumsal olayların azalmayacağını, Dünya'da böyle bir örneğin olmadığını vurgulayan Tanju Özcan, Vatandaşın temel hak ve özgürlükler ile ilgili Anayasal güvencesi var. Polisimiz muhakkak iyi niyetlidir ama bu toplumu baskı altına alan, özgürlükleri kısıtlayan bir durum ortaya çıkacaktır. Bu paket AB süreci düzenlemelerine bile aykırıdır” dedi.

Özcan, Polisin gözaltına alma yetkisi de arttırılıyor, artık keyfi olarak üst araması yapabilecek. Bu düzenleme yasalaşırsa polis insanları durdurup keyfi olarak arama yapabilecek. Polis ‘senden şüpheleniyorum' deyip, 48 saat gözaltına alabilecek” şeklinde konuştu.

Valilere de çok önemli yetkiler verileceğini söyleyen Tanju Özcan, Bütün olarak baktığınızda, polis Hükümete daha bağlı hale getiriliyor. Bu düzenlemelerin tamamı hayata geçirilirse, bir yıl içerisinde emniyette Hükümete kayıtsız biat etmeyen kalmayacaktır. Hükümet Polis Teşkilatı'nı ele geçirmiş olacak” dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı ile ilgili düzenlemelerin de yapılacağını vurgulayan Tanju Özcan, Hükümet kendi silahlı gücümü oluşturayım diye düşünüyor. Jandarma Komutanlığını da kendi silah gücü haline getirecekler. Bu Genel Kurmay Başkanlığı Mevzuatlarına aykırı bir durum” ifadesini kullandı.

Tanju Özcan, Terörle ciddi anlamada mücadele edebilme adına yenilikler getirilsin, bizde dahil kimse hayır demez. Ama bunu bahane edip Hükümetten farklı düşünenler sindirilmeye kalkılmasın. Kenan Evren bile bunlardan daha insaflıymış deme noktasına geleceğiz” dedi.