CHP İl Başkanı Kazım Karsu'nun ‘Partinin içinde IŞİD'ciler var' sözlerine CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından soruşturma izni verildi. Bir MYK Üyesi Bolu'ya gelerek o sözleri araştıracak. Soruşturma sonunda Kazım Karsu'nun partiden ihraç için disiplin kuruluna gönderilebileceği ifade edildi.

CHP'de mahalle delege seçimleri sonrasında yaşanan gerginlik farklı bir boyut aldı. CHP İl Başkanı Kazım Karsu'nun parti binasında yaptığı açıklamada, Parti içinde IŞİD'ciler var” sözleri kıyametleri kopartmıştı. Parti Meclis Üyesi ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan veya Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz'ı hedef aldığı iddia edilen o sözler üzerine parti içinde yaşanan gerilim had safhaya çıkmıştı.

KILIÇDAROĞLU SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

Milletvekili Tanju Özcan CHP Parti Meclisi'nde (PM) konuyu gündeme getirdi. İl Başkanı Kazım Karsu'nun bu sözlerinin kabul edilemeyecek bir durum olduğunu ifade eden Özcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bu sözlerle ilgili soruşturma açılmasını istedi. Kılıçdaroğlu, sözlerin çok ağır olduğunu ve kimsenin böyle ifadeleri kullanmaması gerektiğini söyleyerek soruşturma açılması talimatını verdi.

PARTİDEN İHRAÇ EDİLMESİ GÜNDEMDE

Parti Meclisi'nden görevlendirilen bir milletvekili önümüzde günlerde Bolu'ya gelerek o sözlerle ilgili araştırma yapacak. Soruşturma sonunda verilecek rapora göre, CHP İl Başkanı Kazım Karsu'nun disiplin kuruluna verilerek partiden ihraç edilmesi gündeme gelecek. Özgür Bolu