‘KEKLİK'– ‘BASIN GÜCÜ' – ‘MİLLİYETÇİLİK'

Milliyetçi söylemlerin öne çıktığı bir seçim yaşıyoruz. Vatandaş vaatlerden daha ziyade Vatan - Millet konusunda en duyarlı partiyi tercih edecek gibi.

MHP adayları ve heyetinin Bolu Gazeteciler Cemiyetimizi ziyaretinin ana konusu da Milliyetçilik üzerine oldu.

Tanju Özcan'ın aşırı milliyetçi söylemleri ile oylarına göz dikmesi ve Genel Başkan Bahçeli'nin 7 Haziran sonrası takındığı uzlaşmaz tavır karşısında seçimin MHP adına olumsuz geçip geçmeyeceği Bolu 1. sıra adayı Şükrü beye soruldu.

Tanju Özcan'ın ve partisinin sahte milliyetçilik yaptığını ‘keklik' kuşu örneği ile anlatmaya çalıştı. (Tanju bey ile milliyetçilerin, 2. sıra sempatizan proje adayı ile HDP oylarını hedeflediklerini geçen hafta yazmıştım)

Koalisyon görüşmelerindeki Bahçeli'nin tavrı için ise ‘ellerindeki basın gücü ile istemeyen taraf bizmişiz gibi gösteriliyor. 31 gün CHP'ye, 1 gün MHP'ye ayırdılar' dedi.

Oysa;

* 7 Haziran akşamı Bahçeli AKP-CHP-HPD” koalisyonu demese,

* Daha seçim akşamı erken seçimse seçim” diyerek sandık göstermese,

* Parti tabanları özellikle doğuda oluşan tablodan dolayı AKP-MHP koalisyonu isterken ısrarla AK Parti'yi CHP'nin kucağına itmese,

* Azınlık hükümetini desteklemeyeceğini açıklamasa,

* Mecburen kurulan Seçim hükümetine vekil vermeyerek HDP'nin bakanlık almasına katkı sağlamasa…

31 gün MHP ile görüşmeler yapılabilirdi.

99 senesinde Ecevit'e verilen desteğin binde birinin Davutoğlu'na gösterilmemesi Şükrü beyin tezini zayıflattığı gibi, oluşan tabloda seçimde MHP'ye avantaj sağlamayacak gibi görünüyor.

Bu gerçeği Bahçeli'de görmüş olacak ki 1 Kasım seçimlerinde aynı tablo çıkarsa (HDP'li formülü kabul etmiyorlar, CHP ile sayıları yetmiyor) isim vermese de AK Parti ile koalisyona hazır olduklarını söyledi.