Sokakta yaşayan kediler için kedi evleri projesi başlatan ve şehrin birçok noktasına bu evlerden yerleştiren Bolu Belediyesi, bu örnek projenin yanı sıra kuşlar için de ayrıca başlattığı kuş yuvaları projesine de tüm hızıyla devam ediyor.

Bolu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan ve Türkiye'de örnek bir proje olan ‘Kedi Sığınma Evleri' projesinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan uzun araştırmalar ve incelemeler sonucunda ihtiyacın en çok olduğu alanlara yerleştirilen kedi evlerinin sayısı on (10) oldu. Özellikle kış ve yaz gibi mevsimlerde zor şartlarda yaşayan sokak kedilerinin hem yemeklerini yiyebilecekleri hem korunabilecekleri kedi evleri hayvan severler tarafından da büyük beğeni kazanıyor. Bunun yanında yeni başlatılan ‘Kuş Yuvaları' projesinde de çalışmalarını hızla yürüten Bolu Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, Bolu Merkez'de bulunan parkların birçoğuna yaklaşık yetmiş (70) adet yuva yerleştirdi.

Hayata geçirilen projeler ile ilgili olarak konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz hem kedi sığınma evlerinin hem de kuş yuvalarının sayılarının artacağını belirterek; Bolu Belediyesi olarak hayvanları koruyan ve gözeten bir belediyeyiz. Sokak köpeklerimiz için bir barınağımız var ve bu barınak Türkiye'deki en iyi şartlara sahip bir barınak. Barınağımızda bulunan ameliyathanede köpeklerimizin her türlü sağlık problemleri çözülüyor ve yeniden sağlıklarına kavuştuklarında sahiplendirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca sokak kedilerimiz için de hemen hemen her mahalleye kedi sığınma evleri yapıyoruz. Bu evlerde gerek Belediye olarak biz gerekse hayvan severler kedilerin ihtiyaçlarını takip ediyor ve onlarla ilgileniyor. Bolu Belediyesi olarak biz ‘Yaratılanı severim yaratandan ötürü' felsefesi ile her canlıyı koruyup gözetmeye özen gösteren bir belediyeyiz. Her kedi evimizin Sevgi Evi, Merhamet Evi, Pamuk Ev, Müezza Evi (Peygamber Efendimizin Kedisinin adı) gibi bir adı var. Bu kedi sığınma evleri ile çocuklarımıza hayvan sevgisini de öğretmeye çalışıyoruz. Biz Belediye olarak sokakta yaşayan hayvanların da daha rahat edebilecekleri bir şehir oluşturmaya çalışıyor ve bu kapsamda projeler üretiyoruz” dedi. Haber Merkezi