Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı çerçevesinde kazanan projeler belirlendi.

Programa alınan 49 proje ile Bolu İlimiz için önemli bir rekor daha elde edilmiş oldu. Konu ile ilgili olarak İl Müdürü İsmail TAŞ‘ın yaptığı açıklamaya göre ; KKYDP Ekonomik yatırımlar için yapılan proje başvuruları 29 Mayıs 2015 tarihinde sona ermiş, müteakiben 1 aylık zaman diliminde değerlendirmeler tamamlanarak nihai kararın verilmesi için Bakanlığa gönderildi. Projeler Bakanlıkça değerlendirilerek programlandı. Programa giren yatırımcılar ile kendilerine yapılan tebligattan itibaren 20 gün süre içerisinde hibe sözleşmesi imzalamaları gerektiği belirtildi.

Programa alınan 49 projenin 47'si kanatlı, 1 proje süt ürünlerini işleme tesisi, 1 proje besi sığırcılığı projesidir. Programa alına 49 projenin hayata geçirilmesi ile toplam 53.422.293 TL yatırım ilimize kazandırılacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ödenecek hibe miktarı ise 22.457.383 TL olacağı açıklandı. Haber Merkezi