Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden (Otelcilik) mezun olan 168 öğrenci ‘Aşçılık Andı' içti. İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 168 öğrenci düzenlenen ‘Kazan Devir Teslim' Töreni ile mezun oldu. Mezun olan yiyecek-içecek hizmetleri alanı mutfak dalı öğrencileri ‘Aşçılık Andı' içtikten sonra kazanı bir alt sınıf öğrencilerine teslim etti.

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen ‘Kazan Devir Teslim' Töreni'ne Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru, TBMM Divan Kâtip Üyesi ve Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, protokol üyeleri, idari personel, mezun öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Okul Müdürü İbrahim Kunuk'un açılış konuşması ile devam etti.

“168 ÖĞRENCİMİZİ UĞURLUYORUZ”

Okul Müdürü Kunuk; 36. Dönem okulumuz mezunlarımıza düzenlemiş olduğumuz kazan-anahtar devir teslim töreninde sizleri aramızda görmekten öğrencilerim, kurum personelim ve öğretmenlerim adına hepinize teşekkür eder saygılar sunarım. 17 Nisan 2015 tarihi itibari ile 168 öğrenci staj eğitimini ülkemizin seçkim turizm işletmelerinde tamamlamak üzere uğurlarken, 78 öğrencimiz ise 4 yıllık eğitim-öğretimini tamamlamalarının mutluluğunu yaşarken böyle bir güzel günde sizleri de aramızda görmekten gurur duymaktayız” diye konuştu.

“30 YIL ÖNCE BU OKULDAN MEZUN OLDUM”

Programda bir konuşma da Taksim Abant Palace Oteli Genel Müdürü Erol Oğuz tarafından yapıldı. Oğuz,“Burada olmaktan onur duyuyorum. 30 yıl önce bu okuldan mezun oldum. Sektörde görev yapan bir işletmeciyim. Sektörde her bölümün önemi olduğu kadar, yiyecek içecek hizmetlerinin bir anlamı olduğu kadar işletme içerisinde konaklama da büyük bir önem taşımakta. Gelen misafirlerin beklentileri doğrultusunda hepsini karşılamak durumundasınız. Sizler sektöre adım attınız. İnşallah başarılı olursunuz. Çünkü bölgemizin, ülkemizin sizin gibi gençlere, eğitim almış insanlara ihtiyaçları var. Başarınızın devamını diliyorum” dedi.

“HER ŞEYİ ÖĞRENDİM DUYGUSUNA KAPILMANIZ MESLEĞİNİZİN SONU OLUR”

Törene katılan Mengen Aşçılar Federasyonu Başkanı Melik Altundağ; Değerli arkadaşlar, geleceğin değerli şef adayları. 20 yıl önce 7 yıl eğitim görerek Türkiye'nin ilk aşçılık Anadolu lisesinden mezun oldum. Bu 20 yıl bana ne öğretti dersesiniz. Hayallerinizin peşinde giderken kolaycılığa kaçmamak ve başarının sadece çok çalışarak elde ettiğini öğretti. Aşçılık mesleğinin çok emek ve öğrenme isteği gerektiğini öğretti. Mesleğinize saygı duymayı ihmal ettiğinizde mesleğinizin de size merhametsiz davrandığını öğretti. Çünkü bu meslek sürekli öğrenmeyi ve sürekli öğrenci olarak kalmayı gerektiren bir meslektir. Artık her şeyi öğrendim dediğiniz anda sonun başlangıcını yaşarsınız. Her şeyi öğrendim duygusuna kapılmanız mesleğinizin sonu olur” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ ŞUANDA BOLU MUTFAĞINI TEMSİL EDİYORLAR”

Aşçı torunu olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Karagöz, Bende buraya gelirken bir aşçı torunu olarak geliyorum. Mesleği öğretmenlik olmuş olarak ama beni yetiştirenlerin bir aşçı olduğunu unutmadan geliyorum. Öğrencilerimiz şuanda Bolu mutfağını ve Bolu turizmini temsil ediyorlar ama öğrencilerimizin gelecek hayatlarında tüm dünyada bunu temsil edeceklerini unutmamaları gerekiyor. Çünkü nereye gidersek gidelim yurt dışına çıktığımız da bile muhakkak Bolulu bir aşçı ile Bolulu bir turizmci ile karşılaşıyoruz. Marka değeri olan bir okuldan mezun olduklarını unutmamaları gerekiyor” dedi.

“İŞİNİZİ SEVEREK YAPIN”

Mezun olan öğrencilere seslenen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; Tabi aşçılık deyince Bolu bir marka. İnşallah aşçılığın kalbi de mutfağın kalbide Bolu olacak tabiatın kalbi Bolu olduğu gibi. Bunu bu gençlerimiz gittikleri yerlerde ispat edecekler. Aldıkları derecelere baktıklarımızda da bunu gösteriyorlar. Tabi bu gençlerimizi yetiştiren başta müdürümüz ve idarecilerimiz olmak şartıyla herkesi kutluyorum. Şöyle bir baktım müthiş gençler, geleceğe umutla bakıyorlar. İşinizi severek yapın. Severek yaptığınız iş size yük olmaz başarı getirir. Size yük olarak sevmediğiniz bir işi de hemen bırakın diyorum. Ben bu okuldan yetişenlerin hepsinin işlerini severek yaptıklarına inanıyorum. Çünkü gittiğim her yerde Bolulu bir aşçıyla karşılaşmanın mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

“BUNDAN SONRAKİ YAŞAMLARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM”

‘Kazan Devir Teslim' töreninde konuşan TBMM Divan Kâtip Üyesi ve Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise, Önemli bir okulla ilgili eğitim almış durumdasınız. İnşallah bu konuda bizde bu kadim medeniyetin torunları olarak Milli Eğitim Bakanlığı şuan, dün Milli Savunma Bakanlığı bu bütçeyi alırken Türkiye Cumhuriyeti kudretli bir devlet olarak en fazla bütçeyi Milli Eğitim Bakanlığımıza veriyor. Biz bu meyanda gençlerimizin özne olduğuna yürekten inanıyoruz. Onların kendilerini tarif ederken kendilerinden emin olduklarına inanıyoruz. Biz kendilerinde o özgüveni hayatları boyunca mesleki yaşamları boyunca eksik etmemelerini Murad ediyoruz. Bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

“BOLUMUZU DAHA İYİ TEMSİL EDECEKLER”

Son konuşmayı yapan Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru; Aklınıza gelen her türlü aktiviteyi Bolu'da yapabilirsiniz. Kar turizmi var, inanç turizmi var, tarih turizmimiz var, yemek turizmimiz var. Ama işte eksiğimiz yetişmiş elaman yokluğuydu. Bu okullar bu elemanları yetiştirecekler resepsiyon olarak, işletmecilikte elamanlar yetişecekler Bolumuzu daha iyi temsil edecekler. Turizm dumansız fabrika demektir. Bütün ülkeler kendi bütçe açıklarını bu turizmle kapatıyorlar. Bizde neden olmasın. Anadolu coğrafyası binlerce yıldır birçok kültürün yoğrulduğu bir yer bizde her şey var. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Ben yetişen kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-içecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı öğrencileri ‘Aşçılık Andı' içti. Program verilen hediyelerle son buldu. Haber Merkezi