Karagandi Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası, Türkiye ve Kazakistan arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlenmesi amacıyla Bolu'da bir konser verdi.

Bolu Belediyesi ve Uluslararası Türk Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde, geleneksel Türk ve Kazak müziklerinden eserler sunuldu. Türkiye ve Kazakistan arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlenmesinin amaçlandığı konser programında, Kazakistan'ın ünlü solistleri ve dans toplulukları sahne aldı. Kazakistanlı ünlü sanatçı Bibigül Tölegenova'nın da eşlik ettiği konser salonu dolduran vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi.

Program bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bu dostluğu kucaklayan ve bu salona gelen Bolululara teşekkür ediyorum. Biz Köroğlu diyarı olarak, Köroğlu diyarı olan Türk Dünyası ile kucaklaşmak için gayret ediyoruz. Ata yurdumuzdan ana yurda gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Bu kucaklaşmanın bütün Dünya'ya örnek olmasını diliyorum” dedi.

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Gürtaş'da yaptığı konuşmasında, Bu turne içinde en heyecanlı en coşkulu ve en anlamlı salonlardan bir tanesi burası. Köroğlu'nun diyarı olarak Bolu'nun Türk Dünyası'na ilgisini, sevgisini ve heyecanını her zaman yakından hissediyoruz. Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında her yıl Türk Dünyası sanatçıları Bolu'da bir araya geliyorlar. Burada kucaklaşıyorlar ve buradan tüm dünyaya dostluk mesajı veriyorlar. Bugün bu konserimiz sadece Kazakistan Türkiye dostluğu değil bütün Türk Dünyası arasındaki dostluğu kardeşliği temsil eden bir konserdir” şeklinde konuştu.

Kazakistan Karagandi Eyaleti İl Kültür Müdürü Yerkebulan Agimbayev, Kazak sanatçılarımız birbirinden güzel eserleri ile sizlere güzel bir konser verecekler. Bizim için Bolu gibi muhteşem bir şehirde konser vermek büyük bir mutluluktur. Bu konserin düzenlenmesinde destek veren Bolu Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz'a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Konser sonunda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından katkıda bulunanlara plaket ve çiçek takdim edildi.Haber Merkezi