Hacı Emin Efendi Caddesi ve Atatürk Bulvarında düzenlenen etkinliğe; Kaymakam Cengiz Ünsal, İlçe Emniyet Müdürü Etem Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdür Erkan Çetin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte ayrıca 2019 yılının ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan edilmesi nedeniyle Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” projesi ve yaya önceliği konusunda öğrenciler ve vatandaşlar bilgilendirildi.

Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, yaptığı konuşmasında, " Değerli katılımcılar, 4 ve 10 Mayıs tarihleri arası Türkiye genelinde Trafik haftası olarak kutlanmaktadır. Tabi 2019 yılı bizim için ayrı bir yıl olarak görülmektedir. Sebebi ise; bu yıl yayaya öncelik verme yılı olarak kutlamaya başladık. Öncelikle trafik haftasını kutluyorum. Yaya Öncelikli Trafik Güvenliği” ile amacımız yayalarımızın trafik akışından olumsuz etkilenmemesi ve sürücülerimizin de özellikle yayalarımıza öncelik tanındığı konusundaki duyarlılıklarını en üst noktaya taşımalarıdır. Yayalarımızın karıştığı trafik kazalarını en aşağı seviyeye indirmek amacındayız. Bu konuda Trafik ekiplerimizin denetimlerini artırması, vatandaşımızın yaya olarak, sürücü olarak bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmaların sonunda trafik kazalarında önemli bir düşüş olacaktır." dedi.

Ardından Kaymakam Ünsal, trafikteki araç şoförlerine kampanyayı anlatan broşürler vererek, yaya geçitlerine önem göstermeleri konusunda uyarılarda bulundu. A. Haktan Yamantürk