Bu bayram, anlamlı bir uygulama başlatan Kaymakam Yurt, ebedi hayata göç etmişleri de unutmadığını gösterdi.

Bu bayram farklı bir yol izleyen Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, açık havada gerçekleştirdiği tebrikleşme ile daha samimi bir ortam oluştururken, kamuoyunda da beğeni kazanmıştı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen bayramlaşma törenine çevre halkı da katılırken, bu yıl anlamlı bir uygulama daha başlatan Kaymakam Yurt, ebedi hayata göç etmiş insanları da unutmadığını gösterdi.

Bayramın ilk günü yapılan törende, Gerede Huzurevi'ni ziyaret eden heyet buradaki yaşlı vatandaşlarla bayramlaşarak, ellerini öpüp gönüllerini aldılar. Daha sonra Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret eden heyet, büyük Türk Ordusu mensubu askerlerle bayramlaşarak sohbet etti.

Emniyet teşkilatı mensuplarını da unutmayan heyet, bayramı hastanede geçirmek zorunda kalan vatandaşları da ziyaret ederek, hastanede tedavi görenlere acil şifalar dilediler.

Bu bayram, farklı bir yol izleyen Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, kamu personeline yapılan ziyaretin ardından ilçe mezarlığına geçerek, ebedi istirahatgahına göç etmişleri de unutmadı. Şehir kabristanına giden heyet, burada ellerini semaya açarak, mezarlıkta yatanlar için uzun-uzun dua etti.