Türkiye Kayak Federasyonu 2013 faaliyet programında yer alan Bolu ili Kayaklı koşu il birinciliği yarışmaları 04-05-06 Ocak 2013 tarihlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Gerede Arkut dağı kayak merkezinde (SPRİNT-PATEN-KLASİK) dallarında yapıldı. İl birinciliği yarışma sonucunda ilimizi 2013 yılı Kayak sezonunda temsil edecek sporcular belirlendi.
İlk olarak 11-13 Ocak 2013 Tarihlerinde Ağrı ilinde yapılacak olan Kayaklı koşu 1. Etap yarışmalarında ilimizi temsil edecekler. Her geçen gün ilimizde Kayak sporuna olan ilgi artmakta olup gelecek adına ümit vermekte.
Bu yarışmalar sonucu dereceye giren sporcularımıza ödülleri Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Garnizon Komutanı Arif Haktan Doğan, Belediye Başkanı Ömer Baygın, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Saim Soykuvvet, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı, Sosyal Yardımlaşma Day. Vakf. Müdürü Nihat Çelikbaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Çelebi tarafından takdim edildi.
BÜYÜK BAYANLAR; 1.Kelime ÇETİNKAYA
BÜYÜK ERKEKLER; 1.Uğur AKMAN
GENÇ ERKEKLER;
1.Mustafa ÇETİNTAŞ
2.Mustafa BOYACI
3.Cemal ÇETİNKAYA
YILDIZ BAYANLAR;
1.Sonay YARDIMCI
2.Selda GÜNDOĞDU
YILDIZ ERKEKLER;
1.Ali ÇELİKSOY
2.S.Zeki GÜLDEMİR
3.M.Ali KAYIKÇI
ÇOCUK BAYANLAR;
1.Ayşenur DUMAN
2.Süeda ÇİMEN
3.Arzu ÇELİK
ÇOCUK ERKEKLER;
1.Sercihan GÜLDEMİR
2.Salihcan DUMAN