Gerede'de yaşanan cinayet sonrası açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İl Gençlik Kolları başkanı Muhammed Emin Kaya, Ülkemizdeki eğitim seviyesi, yükselmesine rağmen kadına uygulanan şiddetin oransal büyümesi de bizi kaygılandırmaktadır. Anlaşılmıştır ki şiddete, sadece diploma ile çözüm bulmak, yeterli değildir.” dedi.

Saadet Partisi'nin şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu belirten Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Emin Kaya, Bilindiği üzere 13.10.2015 Salı günü akşam saatlerinde CHP Gemlik Gençlik Kolları mensubu olan Dilay Gül isimli kardeşimiz okulundan yurduna giderken kalleşçe, haince ve acımasızca katledilmiştir. Bizler Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız.” dedi.

Eğitim seviyesinin yükselmesine rağmen şiddet olaylarında yaşanan artışa dikkat çeken Kaya, İnsanlık tarihi incelendiğinde sahip olunan fiziki güç, kuvvet ve diğer birtakım sebeplerle kadının ikinci derece varlıklar olarak görüldüğü ve bu doğrultuda davranıldığı bilinmektedir. Bugün de kadın için durum farklı değildir. Kadına şiddeti hak sayanlar, töre cinayetleri, çocuk yaştaki gelinler, memleketimizin derin yaralarıdır.Ülkemizdeki eğitim seviyesi, yükselmesine rağmen kadına uygulanan şiddetin oransal büyümesi de bizi kaygılandırmaktadır. Anlaşılmıştır ki şiddete, sadece diploma ile çözüm bulmak, yeterli değildir.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin Veda Hutbesinde kadınlara yönelik söylediği ifadeleri hatırlatan Kaya, Çözümü; kadının, ailedeki ve toplumsal hayattaki yerine ait zihniyetin, kadına yönelik bakış açısının, Efendimizin bize bildirdiği referanslar çerçevesinde değiştirilmesinde görüyoruz. Veda hutbesinde "Ey insanlar! Kadınların haklarına riayet etmenizi ve bu hususta Allah'a karşı sakınmanızı tavsiye ederim." demiştir.'" Kadınlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onlara vurmayın ve onları kötülemeyin. Buyurmuştur." Sizin hayırlınız ailesine ve eşine en hayırlı olanınızdır." Diye kadının İslam'daki yerini ifade etmiştir.Aslında bugün, her konuda olduğu gibi kadın hakları konusunda da çağımız insanının, Kur-an'ın çağlar üstü anlayış ve görüşüne, Hz. Peygamber'in örnek ve üstün ahlakına ne kadar da çok ihtiyaç var.Bu duygu ve düşüncelerle başta vefat eden kardeşimizin ailesine ve CHP Gençlik Kolları mensuplarına başsağlığı diler kadına şiddetin bu vâsi olaydan sonra son bulmasını yüce Allahtan niyaz ederiz.” diye konuştu. Haber Merkezi