Ak Parti Aday Adayı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ferudun Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz politikaları konusunda Merkez Bankası'na yönelik eleştirilerine destek verdi. Kaya, Yatırımlar durursa, çeşitli sektörler durursa kriz gelir. İşte bunu getirmek istiyorlar” dedi.

Ak Parti Aday Adayı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ferudun Kaya ekonominin son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dış ticaret, sigortacılık, bankacılık ve kredi kartı alanında 10 tane kitabı yayınlanan AİBÜ'nün başarılı hocalarından Feridun Kaya, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından, tüketici hukuku veya tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların özendirilmesi amaçlarıyla 2009 yılında düzenlenen 12. Geleneksel Tüketici Ödülleri” yarışmasında Bilimsel Çalışma” ödülü aldı. 2000 yılından bu yana öğretim elemanı olarak çalışan Kaya, çeşitli üniversitelerde dersler verdi ve Bolu İli Adli Yargısında Bilirkişi olarak görev yapmaya devam ediyor. Finans ve bankacılık alanında yayınlanmış çok sayıda ulusal ve uluslararası makale ve bildirisi bulunan Kaya'nın kitapları yurdun dört bir tarafında ki üniversitelerde kaynak kitap olarak okutuluyor. 25. Dönem milletvekilliği için Ak Partiden aday adayı olan Kaya, Ak Partinin Türkiye'ye en büyük kazancının siyasi istikrar olduğunu söyledi.

Kaya açıklamalarında, Ak Parti dönemi gelinceye kadar son 50 yılda ülkemizde 9 ayda bir iktidar değişiyordu. Koalisyon hükümetleri kuruluyor yıkılıyor bu süreçte ülkenin başarıya ulaşma şansı olmuyordu. Ak Parti geldi ortalama 14 aya düştü. Biliyorsunuz Ak Parti döneminde erken seçim hiç olmadı. Bu neyi getirdi? siyasal istikrar finansal istikrarı getirir. Finansal istikrar ise daha fazla istihdam, daha fazla iş, daha fazla ekmek bunu getirir. Ak Partinin Türkiye'ye en büyük kazancı budur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz politikaları konusunda Merkez Bankası'na yönelik eleştirilerine destek veren Kaya, Bu günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan özellikle bir konunun üzerinde duruyor oda faiz. Hala bunu anlayamayan insanlar var. Merkez Bankası Başkanının ve konuyla ilgili kişilerin açıklamaları vardı. Tabi onların derdi farklı. Bir ülke hükümeti yıkılırsa nerden yıkılır? Finansal krizden. Finansal kriz nasıl gelir? Yatırımlar durursa, çeşitli sektörler durursa kriz gelir. İşte bunu getirmek istiyorlar. Konut sektöründen bu günlerde alarm sesleri gelmeye başladı. Çünkü vatandaş yüzde 6 ile kredi kullandı. Şuanda net bilmiyorum ama yüzde 1'lerde ama kullanamıyor çünkü ödeme gücü belli. İnşaat sektörü yan sektörleri hareketlendiriyor. Cam, boya, tuğla, demir gibi çok güçlü sektörlere hareket veriyor. Tekrar Türkiye'nin büyümesine engel olmak için faizi düşürmüyorlar. Bence Cumhurbaşkanımızın demek istediği bu. Bizde milletvekili olarak Ankara'ya gitme fırsatını bulursak bunu savunacağız. Yayınlarım bu konular üzerine” ifadelerini kullandı.

Kaya açıklamasının sonunda, Ülkemizde enflasyon düştü, faiz oranları düştü, kişi başı gelir 2 bin dolarlardan 10 bin dolarlara çıktı. Bunun temel nedeni siyasal istikrardır. Artık kartlı ödemeye geçtik ve önemli rakamlara ulaştık. Bu kartlı ödemelerde ben tüketicinin haklarını korumak için bununla ilgili sorunları tespit ettim. Milletvekili olduğumda bunları uygulamaya çalışacağım” dedi. Haber Merkezi