AİBÜ Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ferudun Kaya, 17 yıllık öğretim üyeliğinden istifa ederek AK Parti Bolu milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Ak Parti Bolu Milletvekili Aday Adayı Doç.Dr. Ferudun Kaya yayınladığı basın açıklamasında, 2002 yılından bu güne her alanda gösterilen başarıların, ‘Yeni Türkiye' anlayışıyla daha da ileriye gideceğine inancım tamdır. Herkesin makam değil, sorumluluk bilinciyle bu demokrasi yürüyüşünde üzerine düşen görevi yapmasıyla, Türkiye gelecekte dünyanın lider ülkeleri arasında yerini alacaktır. Bu Adalet ve Kalkınma hareketinde bir yapı taşı olabilmek için bende varım. Doğduğum, doyduğum Bolu'ya vefa borcum vardır. Bu borcu ödeyebilmek için Bolumuzun ilçelerinde çalışıyorum. İnşallah terimin son damlasına kadar da çalışmaya gayret edeceğim. Bu doğrultuda 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. dönem milletvekili genel seçimlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Başbakanımız Sayın Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nde akademisyen kimliğimle, kamu tecrübemi Bolu'lu hemşerilerim için kullanmak istiyorum” dedi.

Kaya, Halka Hizmet, Hakka Hizmettir” anlayışıyla, AK Parti'nin emrinde ve Bolu İl Teşkilatının bünyesinde bir birey olarak hizmet edebilmek amacıyla; memleketim Bolu'dan, AK Parti'den milletvekili adayı olabilmek için görevimden istifa ediyorum. 17 yıllık öğretim üyeliği mesleğimde çeşitli görevlerde bulundum. Eğer, Cenab-ı Allah bana; TBMM'de de Aziz Milletime ve Bolulu hemşerilerimize hizmet etme şerefini nasip ederse; yerelde ilimizin eğitim sorunları başta olmak üzere sağlık, ulaşım gibi genelde ise memleket meselesi olan mesleki eğitim sorunu üzerinde yaptığım çalışmaları aziz milletimizin hizmetine sunmaya çalışacağım, en önemlisi de; saygıdeğer büyüğümüz İzzet Baysal'ın emaneti olan Üniversitemizin ve Bolu'muzun gelişim bayrağını zirveye taşımak için tüm gücüm ile çalışacağıma taahhüt ediyorum” dedi.

Doç. Dr. Ferudun Kaya Kimdir?

1972 yılında Bolu'da doğan Kaya, sırasıyla Cumhuriyet İlkokulu, 50. Yıl Ortaokulu ve Bolu Lisesinde öğrenim gördü. Yüksek öğrenimine Hacettepe Üniversitesi işletme önlisansı ile başlayan Kaya, 1995 yılında lisans öğrenimini Bolu'da AİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümünde tamamladı. AİBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrenimine başlayan Kaya, işletme bilim uzmanı ünvanını aldı. Doktora eğitimini ise 2008 yılında finans ve bankacılık bilim dalında tamamladı. Üniversitelerarası Kurul tarafından 2014 yılında finans bilim dalında doçentlik ünvanı alarak eğitim basamaklarını tamamladı.

Tüketici hukuku ve tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların özendirilmesi amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 2009 yılında düzenlenen 12. Geleneksel Tüketici Ödülleri” yarışmasında Bilimsel Çalışma” ödülü aldı. 2013 yılında ise İzzet Baysal Vakfı tarafından Bilime ve İnsanlığa Sunulan Katkı” için takdir belgesine layık görülmüştür. 1997 yılında Bolu Canip Baysal İlkokulu'na öğretmen olarak atanan Kaya, Bolu Merkeze bağlı köylerde 3 yıl süre ile öğretmenlik ve müdür yetkili öğretmenlik yaptı. 1998 yılında dil eğitimi için Almanya'ya gitti. Askerlik hizmeti için yurda dönen Kaya, Çanakkale de kutsal vatani görevini tamamladı. 2000 yılında öğretim elemanı olarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan üniversiteye naklen geçiş yapan Kaya, halen Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde doçent ünvanı ile görev yapmaktadır.

Almanya, Avustralya, Lüksemburg, Rusya, İspanya, Fransa, Belçika, Fas, Hollanda, Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya, Karadağ'da alanı ile ilgili teknik inceleme ve gezi çalışmalarında bulundu. Almanca dilini bilmektedir. Eşi öğretmen olarak görev yapan Kaya'nın Kübra ve Hazal adında iki kız vardır.

Çalışma alanları arasında uluslararası ticaret, tuvuk eti dağıtımı, mesleki eğitim, kredi kartları, uluslararası finansman bulunmaktadır. Kaya'nın; bankacılık, finans, turizm, tavuk eti dağıtımı ve mesleki eğitim alanlarında yayınlanmış çok sayıda ulusal ve uluslararası makale ve bildirisi bulunmaktadır. Birisi, Türkiye Bankalar Birliği'nden olmak üzere dış ticaret, bankacılık, sigortacılık ve kredi kartları alanlarında yayınlanmış 10 kitabı bulunmaktadır. Haber Merkezi