Boluspor kulübünün eski yöneticilerinden Seçkin Kavarna yazılı bir basın açıklaması yaptı. Kavarna açıklamasında; Kimse Türk futbolunun en köklü kulüplerinden biri olan Boluspor Kulübü'nün, ne başkansız ne de yöneticisiz kalacağını düşünmesin” dedi.

Liste hazırlığı içinde olduğu iddia edilen Seçkin Kavarna, Balıkesir mağlubiyeti sonrası açıklamalarda bulundu. Kavarna açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

SIKINTILARI BOLUSPOR SEVDALILARIYLA PAYLAŞMAK İSTİYORUM

Üç dört hafta önce yapacağım açıklamayı şuan yapıyorum. Boluspor olarak gelebileceğimiz durumu önceden görmemize rağmen sırf Boluspor'a zarar gelmesin diye bu açıklamayı yapmadık. Ancak şuan görüyoruz ki maddi ve manevi yönden her türlü kaybetmiş bir Boluspor Kulübü var. Gelinen noktada ki bu sıkıntıları siz Boluspor sevdalılarıyla paylaşmak istiyorum.

BORÇ 15 MİLYON TL'YE YAKLAŞACAKTIR

Başta Boluspor Kulübü maddi olarak bu yönetimle çökmüştür. Borç iki katına çıkmış ve yaklaşık olarak 12-13 Milyon TL borç oluşmuştur. Ara transfer döneminde yapılacak takviyelerle bu borç, 15 Milyon TL'ye yaklaşacaktır. Bu borcun oluşmasında en büyük etken, başkan ve yönetimin çok sayıda yapmış olduğu futbolcu transferleri ve bunlara ödenen yüksek rakamlardır. Şu anda gelinen sportif başarısızlık da bunu göstermektedir.

BUNU AÇIKLAMALIDIR

Her sene Boluspor Kulübü olarak yapılan bütçenin dışına çıkılması, bu başkan ve yönetimi ilgilendirmektedir. Her defasında yönetim olarak '1,2 Milyon TLtl bağış yaptık. Bunun haricinde cebimden 6 Milyon TL para verdim. Cebimden ödediklerim için de üzülmüyorum. Yine ödemeye devam ederim' diyen başkan, Boluspor'u genel kurulda devraldığı borçla bırakmalıdır. Ayrıca, verdiği 6 Milyon TL'yi bu kulübe hibe olarak mı vermiştir? Yoksa görevi bıraktığında kulüp kasasından bu parayı geri mi alacaktır? Bunu açıklamalıdır. Zaten Boluspor Kulübü'ne hiçbir başkan ve yönetim bağış yapmaz. Onların bahsettiği 1,2 Milyon TL bağış değil, bir sezonluk verilen yönetim aidatlarıdır. Verdiği paranın da faizini düşünüp dile getiren bir kişinin Boluspor'a başkan olması bile düşünülemez.

ACABA BUNUN FARKINDA MISINIZ?

Sizler de biliyorsunuz ki tüm spor branşlarında, müsabakalar futbol başta olmak üzere seyircisiz oynanmaz. Amaç da o seyircilerle birlik ve beraber olarak kenetlenip skoru her zaman lehimize çevirmek olmalıdır. Ama bu yönetim bunu da sağlayamayıp, taraftara 'şaklaban', 'soytarı' gibi sıfatları koymuştur. Ben de eski bir yönetici olarak, her zaman o taraftar kimliğimle maçlara gitmiş ve takımı desteklemek adına sonuna kadar Bolusporumuz'un yanında olmuşumdur. Onun için Boluspor taraftarı olmazsa, bugün siz olmazsınız! Acaba bunun farkında mısınız?

TENEZZÜLÜNDE BİLE BULUNMAMIŞLARDIR

Bu yönetim, şuan sportif başarı olmadığı gibi Boluspor'a maddi kaynak getirecek hiçbir proje üretememiş ve bu konuda ne eski başkanların ne eski yöneticilerin ne de Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz'ın önerilerini bile dikkate almamışlar ve Boluspor'un en büyük maddi kaynağı olan reklam alma çabasında ve tenezzülünde bile bulunmamışlardır.

BİZİM İÇİN TEK GERÇEK BOLUSPOR'DUR

Gelinen bu noktada; hiç kimse Türk futbolunun en köklü kulüplerinden biri olan Boluspor Kulübü'nün, ne başkansız ne de yöneticisiz kalacağını düşünmesin. Bir dönemler bu kulüp 3. Lig'den bile düşme tehlikesi yaşandığında Boluspor sevdalıları nasıl sahip çıkarak zirveye taşıdıysa, bugünden sonra da elini taşın altına koyacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim için tek gerçek Boluspor'dur." Haber Merkezi