Kültür Park ve Yer altı Katlı Otopark projesi kapsamında hayata geçirilen bin araçlık ücretsiz otopark trafik keşmekeşliğini engelledi.
Bolu Belediyesi tarafından Fırka Tepesi'nde inşa edilen Kültür Park ve Yeraltı Katlı Otopark projesi kentin önemli bir sorununu ortadan kaldırdı.
Kentin gerek şehirlerarası geçiş güzergâhında yer alması, gerekse hızlı nüfus artışı ile araç sayısının artması ile ortaya çıkan otopark problemi, artık Bolu'da sorun olmaktan çıktı. Bin araçlık dev otopark ile vatandaşlar bundan böyle, 'Aracımı nereye park edeceğim?' ve 'Park ettiğim yer güvenli mi?' soruları ile meşgul olmayacak.
Şehir merkezine çok yakın bir mesafede olan otopark ile vatandaşlar işlerini kolaylıkla yapma imkânına sahip oldu. Araçlarını otoparka parkeden sürücüler otopark içerisinde bulunan yaya tüneli ile İzzet Baysal Caddesi, belediye meydanı, yukarı çarşı ve pazaryerine kolaylıkla ulaşımını sağlıyor. Otoparkı kullanan vatandaşlar ise çok memnun olduğunu ifade etti. Uzun yıllardır Bolu'da yaşadığını belirten Mustafa Öztürk adlı bir vatandaş otoparkın kendileri için çok büyük bir hizmet olduğunu dile getirerek, "Daha önce ara yollarda, boş bulabildiğimiz noktalarda aracımı park ediyordum. Yer bulmak için uzun zaman harcıyordum. Şimdi gönül rahatlığı ile aracımı park ediyorum ve istediğim yere çok kısa sürede ulaşabiliyorum" şeklinde konuştu.