İl genelinde, kümes ve ahırlardan kaynaklanan hayvansal atıkların kontrolsüz kullanımından kaynaklanan çevresel sorunlar nedeniyle atıklar birinci öncelikli sorun olarak gösterilirken, bu atıkların değerlendirilmesi ve geri kazanımı ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
Atıkların değerlendirilmesi ile ilgili Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor.
‘'Belediye Türkiye'de örnek projelere imza atıyor''
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, çevre duyarlılığı konusunda Türkiye'de örnek çevre projelerine imza atan Bolu Belediyesi, modern katı atık düzenleme tesisi yapan Türkiye'nin ilk belediyeleri arasında yer alıyor. Ayrıca katı atıklarla ilgili toplama ayırma tesisi bulunuyor, atıkları kaynağında ayrı toplama ve ayırma çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Aynı zamanda Bolu Belediyesi yaptığı çevresel yatırımlar nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2012 yılının en çevreci 2. belediyesi seçildi.
Bu arada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Bolu Merkez, Karacasu Beldesi, Mudurnu, Seben, Kıbrıscık, Dörtdivan, Gerede, Yeniçağa, Mengen, Pazarköy Beldesi ve Gökçesu Beldesi Katı Atık Bertaraf Tesisleri Kurma ve İşletme Birliği tarafından ilimiz, Merkez ilçesi Müstahkimler köyü sınırları içerisinde 214.361 metrekare alanda kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi il ilgili çalışmaların da devam ettiğini kaydetti.