Gerede Ticaret ve Sanayi Odası'nın çiçeği burnunda başkanı Ersin Kaşka, Ak Parti'den belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa eden Mustafa Allar'dan devraldığı bayrağı daha da üst çıtalara taşıyabilmek için elinden gelen gayreti göstereceğini belirtti.
Gerede Ticaret ve Sanayi Odası'nın çiçeği burnunda başkanı Ersin Kaşka, Mustafa Allar'dan devraldığı bayrağı daha da üst çıtalara taşıyabilmek için elinden gelen gayreti göstereceğini dile getirdi. Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka, aynı yönetimle devam ettikleri süreçte, Allar'ın siyasi tercihi nedeniyle yönetim kurulu başkanlığı görevinden ayrıldığını dile getirerek, Ticaret odasında kademeli seçimler var, yönetim kurulundan biri istifa ettiği zaman kendi arasında bir araya gelerek, istişareler yapılır. Yönetim kurulu üyelerimizin hepsi de bu işi layıkı ile yapacak kişiler, sağolsunlar; göreve bizi layık gördüler” şeklinde konuştu.
Gelecek üç yıl boyunca oda başkanlığı görevinde bulunacağını ifade eden Ersin Kaşka; İlçemize neler kazandırabiliriz anlamında elimizden gelen her şeyi yapacağız,” dedi.
İlçeyi ilgilendiren çalışmalar dışında asli vazifeleri arasında odanın üyelerini gözetmek olduğunu da işaret eden çiçeği burnunda başkan Ersin Kaşka, Oda üyelerimizin menfaatlerini koruyucu-kollayıcı neler yapabiliriz, ilçemize neler kazandırabiliriz, bunların hepsi ticaret odasının bünyesi ile alakalı şeyler, dolayısıyla elimizden gelen her şeyi yapacağız. Zaten yapmazsak olmaz” diye konuştu.
Hiçbir zaman koltuktan güç almadıklarını dile getiren Gerede TSO'nun yeni başkanı Ersin Kaşka, Her zaman koltuğa güç vermeye geldik ve bu da hiçbir zaman için lafta kalmadı. Bizim ticaret ve sanayi odasına ilk geldiğimiz dönemde çok klasiktir, hep anlatırız; küçük bir odamız vardı ve biz yönetim kurulu olarak bile o odaya sığamıyorduk. Ne yaptık, daha önceki başkanlar ve bizim de hep yönetiminde olduğumuz yıllarda güzel bir oda kazandırdık. Şimdiye değin güzel programlar yaptık ama Gerede'de zaman zaman mülki idare amirleri ve yerel yöneticilerinin de katılım sağlanmadığı yönünde şikâyetler oldu. Bunlar arz ve talep meselesi, gerçekten ihtiyaç duyduğu şeylere halk katılım veya üyelerimiz katılım sağlıyor” diye konuştu.
Eğitim salonun da çalışmaların sürdüğünü belirten GTSO Başkanı Kaşka, Bizim bu saatten sonra yapacağımız en önemli şey şu; 136 kişilik eğitim salonu yapıyoruz. Bu eğitim salonunda inşallah aile içi şirketlerden tutun da aile içi eğitim ve yine halk eğitim ve meslek edindirme kursları gibi birçok etkinliği düzenleyen tüm kurumları kucaklayarak, katılımcılar için gereken geniş bir yer sağlayacağız. Bu salon görüşüne bakılmaksızın hizmette olacak. Birçok kuruluşu toplayıp Gerede için neler yapabiliriz diye uğraş vereceğiz. Biz buraya konferans salonu demiyoruz, eğitim salonu diyoruz. İlçemizin özellikle eğitimde ki zafiyetleri bize göre fazla ama gereken ilgililerle görüşeceğiz, karşılaştırmalı olarak Türkiye'de bizim ölçeğimizdeki ilçelerde neler var neler yok, eğitim ne seviyede, bunlara bakacağız. Eğitime de elimizden geldiğince en büyük desteği de sağlamaya çalışacağız” dedi.