Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Düzce koordinatör milletvekilliğine atanan Tanju Özcan, Düzce'ye yaptığı ziyaret sırasında hem terörist başı Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmeler hem de Düzce'yle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Özcan'ın açıklamaları sonrası AKP Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'ndan cevap gecikmedi. Kaşıkoğlu, 2002'den bu yana girilen 3 genel, 2 yerel seçim ve 2 referandumda nasıl oluyor da milletimiz ve Düzce'li hemşerilerimiz Ak Parti iktidarının oylarını sürekli artırıyor ve sandıkta her defasında daha fazla destek veriyor. hiç düşünmez ve görmez misiniz? Hala aklınızı başınıza almayacak mısınız?” dedi.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a yüklenen AK Parti Düzce İl Başkanı; Bolu'da dahi varlığı ile yokluğu belli olmayan CHP Bolu vekili Tanju Özcan yeniden Düzce müfettişliğine atanmış ve geçtiğimiz günlerde ilimizde bir açıklamasında ‘Genel Başkan Kılıçdaroğlu; İmralı ile hükümetin görüşmesine destek veriyorum' demedi diyerek genel başkanın böyle bir söylemi olmadığını ve kendisinin de aynı görüşte olduğunu ifade etmişti. Yine devamında ‘Düzce'de hiç kimseden, iktidar için Allah Razı Olsun dendiğini, duymadığını da' sözlerine eklemişti. Sayın vekili maalesef, genel başkanı Kılıçdaroğlu yalanlamakta gecikmedi. Çin seyahati sırasında uçakta yaptığı açıklamada Sayın Kılıçdaroğlu, ‘İmralı ile yapılan barış görüşmelerinin kendi içinde gelişmesi ve yürümesi gerekir, bir yerde infaz oldu diye İmralı süreci aksadı demek doğru değil, partimizde Öcalan'la görüşülmesinin farklı seslere yol açtığı iddiası doğru değildir.' demek sureti ile sayın vekilin söylemlerinin yalan olduğunu, mekan ve zamana göre konuşmalar yaptığını açıkça ortaya koymuştur” dedi..
Ak Parti'nin oylarının sürekli arttığına işaret eden Kaşıkoğlu, Ayrıca, hadi kulaklarınız sağır, gözleriniz kör, anladık! Kimse iktidar için Allah razı olsun demiyor da; 2002'den bu yana girilen 3 genel, 2 yerel seçim ve 2 referandumda nasıl oluyor da milletimiz ve Düzce'li hemşerilerimiz Ak Parti iktidarının oylarını sürekli artırıyor ve sandıkta her defasında daha fazla destek veriyor. hiç düşünmez ve görmez misiniz? Hala aklınızı başınıza almayacak mısınız? Söyledikleriniz doğru ise ve milletimiz AK İKTİDARDAN memnun değilse neden sizlere oy vermiyor 5 seçim ve 2 referandum oylamasında? Bunu neyle izah edeceksiniz.” şeklinde konuştu..