Kar seviyesinin düştüğü Kartalkaya'da tatilcilerin daha rahat kayak yapması için kamyonlarla kar taşınıyor.
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da, kar seviyesinin düşmesi nedeniyle tatilcilere kayak imkanı sunulması için bölgeye kamyonlarla kar taşınıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kar yağışının olmaması nedeniyle Kartalkaya'da kar seviyesi pistlerde yer yer 30 santimetreye kadar düştü.
Kayak merkezinin bazı kesimlerde toprak zemin ortaya çıkması üzerine Kartalkaya'daki otel yetkilileri, tatilcilerin daha rahat kayak yapabilmesi için karın yoğun olduğu Sarıalan bölgesinden kamyonlarla pistlere kar taşımaya başladı.
Sarıalan bölgesinde kepçelerle toplanan kar, kamyonlara yüklenerek bölgede belirlenen yerlere dökülüp tatilcilere kayak yapma imkanı sunuluyor. Tatil için Ankara'dan Kartalkaya'ya gelen Süleyman Çalışkan, Kartalkaya'da kar durumu çok iyi değil ama hava çok güzel. Dört gündür buradayız. Pistlerde toprak gözüküyor. Geçen yıl bu tarihte de gelmiştim ve buralar hep kar doluydu" diye konuştu.
Bu tatili çok önceden planladıklarını anlatan Çalışkan, otel yetkililerinin de kendileri gibi bu duruma şaşırdığını ifade etti. Tatilcilerden Mustafa Nuri Çoban da Kartalkaya'da karın olmaması nedeniyle 4 gündür aynı pistte kayak yaptıklarını anlattı.
Snowboard Milli Takım Sporcusu Tanzer Pehlivan ise, Kartalkaya'ya snowboard yapmak için kayak hocalarıyla birlikte geldim. Fakat kar durumu olmadığı için antrenman yapamıyoruz. Bu da bizim çalışmamızı etkiliyor. Burada istediğimiz verimi alamadık" dedi.
Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de bölgede pazartesi gününe kadar kar yağışının beklenmediğini bildirdi.