Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Bolu Kartalkaya'da kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı.

Bolu'da yaklaşık bir haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı, Kartalkaya'daki otel işletmecilerini sevindirdi. Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreye ulaştığı Kartalkaya'da bulunan oteller hafta içi yüzde 80, hafta sonu ise yüzde 100 dolu olarak hizmet veriyor.

Günübirlik veya konaklamak için gelen tatilciler, toplam uzunluğu 45 kilometre olan pistlerde kaymanın ve snowboard yapmanın keyfini çıkartıyor. Grand Kartal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergül, Kartalkaya'da kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı. Kayak merkezinde bulunan otellere ait pistlerin tamamında kayak yapılıyor. Kar yağışıyla Kartalkaya'ya olan ilgi de arttı. Hafta içi oteller yüzde 80 doluluk oranı ile hizmet verirken, hafta sonu yüzde 100 doluluk oranına ulaşıyor" dedi.

Yarı yıl tatili rezervasyonlarının da hızlı bir şekilde sürdüğünü dile getiren Ergül, "Yarı yıl tatili rezervasyonlarımız yüzde 90 doluluk oranına yaklaştı" dedi. İyi bir sezon geçireceklerini ifade eden Ergül, kar yağışının geçen yıllara oranla biraz daha geç geldiğini belirterek, "Kar yağışı geç başladığı için sezonu birkaç gün geç açtık. Etkili olan kar yağışı bu aradaki boşluğu kapattı. Geçen yıllara oranla daha iyi bir sezon olacağını düşünüyoruz. Eğlencenin ve kayağın keyfi Kartalkaya'da yaşanıyor" ifadesini kullandı. AA