Bursa Uludağ'da kızakla kayarken bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Kartalkaya'da faaliyet gösteren oteller, güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı.

Dorukkaya Otel Genel Müdürü Yusuf Avcı yaptığı açıklamada, Kartalkaya'da 6 otel bulunduğunu, pistlerin toplam uzunluğunun yaklaşık 45 kilometre olduğunu, kar kalınlığının 3 metreye yaklaştığını söyledi. Avcı, kayağın riskli bir spor olduğunu belirterek, "Biz, sezon başlamadan önce ve daha sonra pistlerde gerekli önlemleri aldık. Uludağ'da yaşanan üzücü olayı dikkate alarak ve ders çıkartarak pistlerde bulunan güvenlik görevlilerinin sayısını ve güvenlik bariyerlerini artırdık" diye konuştu.

Pistlerde de işaretlemeler yaptıklarını belirten Avcı, "Bizde acemi, orta ve iyi derecede kayağın yapıldığı alanların işaretlemelerinin sayılarını arttırdık. Bu yönlendirmeler konusunda ciddi çaba gösteriyoruz. Tatilcilerin daha rahat, kazasız ve sorunsuz tatil yapmaları konusunda üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kayak ya da snowboard yapmasını bilmeyen tatilcilerimiz, hem kendi hem de başka tatilcilerin hayatlarını düşünerek pistlere çıkmasın" diyen Avcı, "Kayak ya da snowboard yapmak istiyorlarsa ilk etapta acemi pistlerini kullansınlar. Burada hocalarımız eşliğinde tatilcilerimize kayak ve snowboard yapmayı öğretiyoruz. Ayrıca çocukların kızakla kaymaları için de ayrı alan hazırladık. Burada çocuklar güvenli şekilde kızaklarla kayabiliyorlar" değerlendirmesinde bulundu. Kayak merkezinin doluluk açısından çok iyi durumda olduğuna dikkati çeken Avcı, "Kartalkaya, yerli ve yabancı tatilcilerin ilgi odağı durumunda. Şubat ayının doluluk oranları çok iyi. İnşallah martın sonuna kadar da bu şekilde devam eder" dedi. AA