Geçtiğimiz haftalarda Gerede'ye gelen BJK Asbaşkanı Deniz Atalay'ın verdiği fizibilite raporu sonrasında nihai karar için Gerede'ye gelen BJK Başkanı Fikret Orman, Gerede'de yoğun bir kalabalık eşliğinde karşılandı.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, bir dizi görüşmeler için geldiği Gerede'de taraftarların sevgi seli ile karşılandı. HSYK 2 Daire Başkanın önderliğinde BJK Spor Tesislerinde nihai kararı vermek üzere Pazar günü Gerede'ye gelen BJK Başkanı Fikret Orman'ın gösterilen sevgi karşısında hayli mutlu olduğu görüldü. Gerede Yaylaları yer tespitinden Gerede şehir merkezine gelişi sırasında taraftar grubu, Başkan Orman'a büyük ilgi gösterirken, taraftarlarla hatıra fotoğrafı çektiren Orman, çevresindekilere imza dağıttı. Gerede Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen ziyarette Fikret Orman'ın yanı sıra; HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, As Başkan ve TFF ve Kulüpler Birliği Temsilcisi Deniz Atalay, Basketbol Şubesi, Dernekler ve Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, sivil toplum kuruluşları yer aldı.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Fikret Orman; HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ile görüş alışverişinde bulundu.

Yapılan konuşmalar sırasında kürsüye davet edilen Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, misafirperverlikleri için Geredelilere teşekkürlerini sunarak, şöyle konuştu; Tüm Geredeli dostlara teşekkür ediyorum. Beşiktaş, Türkiye'nin en önemli sivil toplum örgütü. 5000'in üzerinde sporcumuz var. Milyonlarca taraftarımız var. Dünyanın her tarafında örgütlüyüz. Güneşin batmadığı bir kulübüz. Beşiktaş, çok önemli insanlar yetiştirdi. Duruşu olan bir camia. Biz de bu camiayı planlı ve iyi bir şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.Çocukları sosyalleştirebilecek tek şey spordur. Türkiye'nin her yerinde spor okulları açıyoruz. Tesisler yapıp çocukları yetiştireceğiz. Yatırım yaparken kurumumuza da kazandırmak istiyoruz. Buraya iyi niyetle geldik. Bu bölge spor turizmi konusunda değerlendirilebilir. Buraya gelip kamp yapmalıyız. Avusturya, Almanya gibi bir kamp bölgesi olabilir bu bölge.”

Gerede Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka, Gerede için tarihi bir gün olduğunu belirterek, Gerede, tarihi güzellikleriyle, temiz havası, yeli görünümüyle, ormanlarıyla, özellikle 1800'e varan rakımıyla, oksijen oranıyla yıllık ortalama sıcaklık değeriyle, hava alanlarına yakınlığıyla ve yolların güzergahlara yakınlığıyla gerçekten Türkiye'nin en nadide en güzel ilçelerinden bir tanesi. Önümüzdeki on yılda deniz turizminden doğa turizmine geçişleri de düşünecek olursak Gerede en gözde mekanlardan bir tanesi. Bugün Gerede'yi güzel yapan Beşiktaş Spor Kulübünün değerli başkanı Gerede'de olmasıdır” dedi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka'nın Gerede için vermiş olduğu gayretlerden dolayı takdir ediyorum. Teşekkür ediyorum.

Beşiktaş'ın neden Gerede'yi tercih edeceğine de değinen Başkan Allar, Gerede tem otoyolu üzerinde 1871 yılında kurulmuş Bolu'nun en büyük ilçesidir. Doğa ve kış turizmiyle son derece önemli bir merkez. Kayaklı koşuda 5 kilometrelik pistin olduğu önemli merkez. Gerede'nin bulunduğu konum itibariyle hem Karadeniz bağlantı yolu üzerinde olması hem Ankara'ya yakın olması ve D-100 ve 750 yolları üzerinde yer alması avantajlardan bir tanesidir. Karayolu ile ilgili hiçbir sıkıntısı olmayan bir ilçe. Havalimanlarına Ankara 120 kilometre ve İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı ise 250 kilometre uzaklıkta .ilçemizde kayak ve kış sporlarıyla ilgili güzel gelişmeler var. Bu yıl özellikle özel ve yurt içi müsabakaların yapıldığı önemli bir merkez haline geldi” diye konuştu.

Gerede Kaymakamı Arslan Yurt da Gerede'nin sadece spor kamp yeri değil birçok alanda öncü oldu ve stratejik vir yerde olduğunu belirterek, Hedefimiz tüm kesimlerle olan potansiyellerini değerlendirmek ve üst seviyelere çıkarmak istiyoruz. Gelişen ve değişen bir ilçe yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlçemizde 2 otelimiz var. Dünya markası bir takımın ilçemize gelecek olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Gerede TSO'nun başlatmış olduğu Daire Başkanımızın desteklediği, milletvekili ve belediye başkanımızın büyük bir destekle sahiplendiği ve Beşiktaş Kulüp Başkanın bu işe değer verip buraya kadar teşrif ettiği projenin Geredeliler ve Boluluların bu heyecanı sonlandırmasını güzel haberler almayı umut diyorum. Beşiktaş Kulübünün Gerede'ye gelmesi halinde hem kulübün faydalanacağı hem de Gerede'nin ivme kat edeceğine umut ediyorum” ifadelerine yer verdi.

HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz ise, çocukluğumun takımı Beşiktaş'ın memleketim Gerede'ye gelip tesis kurması ve Gerede'ye katkı sağlaması çok mutlu edeceğini söyleyerek, Beşiktaşın Gerede'ye tesis yapmasıyla hem Gerede'nin önü açılacak hemde yeni doğacak çocukların Beşiktaşlı olmasını sağlayacak. Desteği olanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Bolu Mileltvekili Fehmi Küpçü, Sporun evrensel bir dili olduğu bu milletin birlik ve beraberlik ve kardeşliğine katmederğer ürettiğini inandığını kaydederek, Be sporun gençlerin istikbaline bir şeyler kattığını düşünüyorum. Biz tüm Gerede'mizle sporun kıymetini biliyotuz. Şehrimiz markalaşması anlamında önemli bir proje. Bu marka değerin Gerede'mizde olmasını murad ediyoruz” diye konuştu. BJK TV'den de canlı olarak ekrana getirilen programda ilçe protokolünün de söz aldığı konuşmalar sonunda Orman'a çeşitli hediyeler takdim edilerek, Esentepe Hotel'de yemek yenildi. Yemek sonunda Rumşah Yaylası'na çıkan heyet, yapılması düşünülen tesis bölgesinde incelemelerde bulundu. Haber Merkezi