CHP Bolu İl başkanı Kazım Karsu bazı bağımsız belediye başkan adaylarının seçildikleri takdirde iktidar ya da ana muhalefet partilerine geçerek o belde ya da ilçeye daha iyi hizmet etme sözü verdiklerine dair duyumlar aldıklarına dikkat çekti.

Karsu; Geçmişte bazı partilerde çalışmış insanların daha sonra başka partilere giderek ya da bağımsız aday olarak halkın karşısına çıkmasını ve bir takım vaatlerde bulunmalarını kabul etmiyoruz” dedi.

Karsu; Bazı belediye başkan adaylarının kendi partilerine ihanet ederek başka partilerin yolunu tutmaları ya da bağımsız aday olarak seçmenlerin karşısına çıkarak ‘ben şu partiye ya da bu partiye geçerek size daha iyi hizmet vereceğim yeter ki beni belediye başkanı seçin demeleri' bizce etik bir davranış değildir. Türk siyaseti bugüne kadar ne çektiyse bu anlayıştan çekmiştir. Gömlek değiştirir gibi parti değiştirenden tutunda belediyeye hibe edilen çöp aracını seçimleri kaybedince geri gönderene kadar bunun çeşitli örnekleri bulunmaktadır. O yüzden bazı bağımsız belediye başkanı adaylarının kullandığı ifadelere sonradan sıkıntı yaşamamaları için dikkat etmelerinde fayda görüyorum. Seçmenlerinde bu tip davranışlara prim vermemesini rica ediyorum” dedi. Elif Erdoğan