CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran destek amaçlı CHP İl Başkanlığğı'na biz ziyaret gerçekleştirdi. CHP İl Binasında düzenlenen basın toplantısında Milletvekili Tanju Özcan'dan sonra İl Başkanı Kazım Karsu da CHP bayraklarının kaldırılması ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Haber: Emrah ÖGET

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Kazım Karsu: Değerli arkadaşlar iki gündür Bolu'da bir gerginlik yaşanmaktadır. Bolu'daki bazı caddelerden Başbakan geçecek diye bayraklarımızın, flamalarımızın AKP tarafından indirilmiş olduğunu tespit ettik. Bunu bizim için çok ağır bir hakaret olarak kabul ediyorum. Kendilerini protesto ediyorum, bu bayraklar eğer Başbakana batıyorsa biz de batıyoruz demektir. Bizi de derdest edip bizi de Başbakan Bolu'yu terk edinceye kadar bir yere götürmeleri gerekiyor. İl Başkanlarına söyledim, dedim ki; ya bayrakları yerine tekrar asın ya bizi de derdest edin götürün” dedi.

“BÜTÜN MESULİYET KENDİLERİNİNDİR”

İl Başkanı Kazım Karsu açıklamalarına şöyle devam etti; Bu Başbakan, Cumhurbaşkanı eğer bizimde Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızsa geçtikleri yerde bizim de olmamız lazım. Eğer bizim simgelerimizden bayraklarımızdan hoşlanmıyorlarsa demek ki bu ülkeden de hoşlanmıyorlar. Çünkü bu ülkenin kurucuları esas unsurları bizim felsefemizdir. Bizim felsefemizle yetişmiş insanlardır. Eğer Cumhurbaşkanı, Başbakan, Profesör falan filan oldularsa bizim kuruluş felsefemizle olmuşlardır. Kendilerinin felsefesi bu güce sahip değildir. Onların felsefesi ülkemizi başka yerlere götürmektedir. Biz bu hareketlerinden dolayı kendilerine kızıyoruz, bayraklarımızın tekrar yerine asılmasını kendilerinden istiyoruz. Niçin istiyoruz? Bundan böyle Bolu'da kargaşa olmasın istiyoruz. Tüm ülkenin insanları bu olayı duydular. Yarın başka bir hareketler olursa bütün mesuliyet kendilerinindir."