CHP İl Binasında Milletvekili Tanju Özcan'ın seçimle ilgili değerlendirmesini ve teşekkürlerini ilettiği sırada partililerden birinin basın mensubuna soru yöneltmesine CHP İl Başkanı Kazım Karsu tepki gösterdi. Karsu, Biz basın mensuplarını buraya sorgulamaya çağırmadık” dedi.

Haber; Yaşar Dinçer

Köşe Yazarı Mustafa Cop, Bolu'nun 490 köyünün, 478 tanesini en az bir kez ziyaret ettiğinizi söylemişsiniz. Geriye kalan 12 köy hangi ilçelerdedir, bundan sonra kaç defa buraları ziyaret etmeyi düşünüyorsunuz?” diyerek Tanju Özcan'a bir soru yöneltti. Tanju Özcan soruya cevap verdikten bir süre sonra söz isteyen bir partili, Cop'a soru yönelterek, Basın mensubu arkadaş Tanju beyin 12 tane köye gitmediğini belirtiyor, siz hiç AKP milletvekillerini Bolu dışında gördünüz mü?” dedi. Kendisine yöneltilen soru üzerine Cop, Avrupa'ya gittiklerini gördüm” demesi üzerine salonda gülüşmeler meydana geldi.

Basın mensuplarına soru sorulmasının doğru olmadığını belirten İl Başkanı Kazım Karsu, Gazetecilerimizi biz buraya sorgulamaya çağırmadık, kendileri CHP'nin herhangi bir toplantısında her türlü soruyu sorabilirler. Ama biz onlara soramayız. Basın mensuplarını sorgulayamayız. Basın mensuplarının soruları cevapladığı ayrı bir ortam olur, biz de kendilerine sorularımızı yönetiriz. Ancak burası böyle bir ortam değil. Misafirlerimize uygun olduğu şekilde davranmak zorundayız” diyerek ortamın gerginleşmesine izin vermedi.