Bir iyilik hareketi...Hemen hemen her önemli günde,varlığını hissettiren,bazen şehit ve gazilerimizin termal otelde ağırlanması,kimsesizlerin sesi,huzurevi,yaşlıların ziyaretleri,onların gönüllerinin alınması,bazen kusursuz olması için uğraşılan bir müzik CD'si,özenle büyük bir titizlilikle,özveriyle hazırlanmış bir emek... Ve bazen hayatımda hiç keşkelere yer vermeme ve asla karşılık beklememe. Bir istek,bir talepte dahi bulunmama… Bazen şahsına yazılan mektuplar,istekler,dilekler... Bunları ben şahsen bazı hayırsever kişilerde de bizzat görmüş olmama rağmen,hani ağzımızdan çıkan bir sözcük vardır ya 10 numara insan. Bunu fazlasıyla hak etmiş bir insanı, Allah'ın sevgili kulunu yazmam ağır bastı… O muhteşem insan,bizi bizlerden fazlasıyla düşünen...2016 yılı sizlere de,bereket-kazançlarınıza,hayırlarınıza güzellikler ihsan eylesin. Fazlasıyla hak ediyorsunuz. Karşılık beklenmeden yapılan bir iyilik hareketi. Asla sizi bazıları anlayamasa da...!

BOLU

Eğitim ve sağlık,turizm, AVM'derken bir Antep mutfağının ödüllere layık olması,övünmek mi? Düşünmek mi? Bizim adımıza önümüzü yere koyarak,sorunlarımıza çare arayalım,sorunun bir parçası olmadan. Antep mutfağı ile zengin,çeşidiyle… Bizler Bolulu aşçılar,aşçılıkla övünenler yere göğe sığmayanlar,neredesiniz? Yemek kültürü. Layıkıyla yemek yiyebileceğimiz bana 3 tane yer saysanıza. Allah aşkına.3 tane. Pide yiyecek 1 tane yer saysanıza. Mırıldanmayın,övünemezsiniz. Aşçılık, Osmanlı sarayına kadar övünsekte,şehrimizde damak tadı diye tabir edebileceğimiz,bir antep mutfağı gibi zengin,göze ve gönle hitap edebilen bir tane lokanta yok...! Et kültüründe yiğidiöldür hakkını ver Antep Mutfağının. Zaten et gelene kadar,sizler masanızdakilerle doymuş oluyorsunuz,kaymağından tereyağına yeşilliğine kadar. Bizde ise neredeyse yeşillik bile lüks,amanda ne aman. Yemek ve kültür. Hani nerede? Lokantacı dostlarımız,haksızsam söyleyin. Damak tadı... Nerede?

ATIL BİNALARI KAZANMALIYIZ

Kullanılmayan ya da boş olan tüm binaların,resmi ya da özel şahıslarda. Hiç önemli değil. Yaşayan hale gelmesi için bir hazırlık, bir dinamizm bekliyorum idarecilerimizden. Ana cadde Özel İdare binamız,üst katlar, Menekşe Otel ve alt dükkanlar, eski Saray Sineması deftardarlık yanı, AYemek ve Ziraat Odası, SGK'ya geçen eski imtihan pisti yanı tekel binası vs vs. Bunları kazanmalıyız,birilerinin kira gelirleri ya da paraya ihtiyacı olmayabilir ama şehir bu tür soğuk binalara,tiplere sıcak değil. Lütfen duyarlılık…