Vali İbrahim Özçimen, ilimizde iki gündür aralıksız şekilde yağan kar yağışı nedeniyle gece gündüz görev başında olduklarını belirterek, Kar aslında hayatı sadece olumsuz etkilemiyor, karın güzelliğinin de tadını çıkarmak gerekiyor.” dedi. Öğrencilerin de kar tatili olsun diye gevşememeleri gerektiğinin altını çizen Özçimen; Yeter ki kar tatili olacak diye öğrencilerimiz gevşemesin, onu düşünüyorum. Derslerinden kopmasınlar çünkü korkunç bir yarış var. Bizde bu yarışta iddialıyız.” şeklinde konuştu.
Karın hayatı olumsuz etkileyen bir yanı olmadığını ve bu nimetin güzelliğinin tadını çıkarmak gerektiğini söyleyen Vali İbrahim Özçimen, Kar gördüğünüz gibi bütün mikropları kırıyor. Yeter ki kar tatili olacak diye öğrencilerimiz gevşemesin, onu düşünüyorum. Derslerinden kopmasınlar çünkü korkunç bir yarış var. Bizde bu yarışta iddialıyız. Biz hastalarımızın hastanelere ulaşabilmesi için, öğrencilerimizin okullarına ulaşabilmesi için, sevenlerin sevdiklerine ulaşabilmesi için bütün yollarımızı açık tutmaya çalışıyoruz. Özellikle ana yollarımız tamamen açık. Zaman zaman bizim önerilerimize kulak asmayıp, bizden haberi bile olmayan, Ankara'dan, İstanbul'dan yola çıkıp oto yolları kullanan araçlarda kabak lastik olabiliyor, en büyük derdimiz o. Hem kendilerine zarar veriyorlar, hem de o yolu kullanan diğer bütün kurallara uyanların yolunu kapatmış oluyorlar. Diğer illerde de bu kontrollerin yapılması lazım. İnsanlar yollarda perişan olmasın diye sıcak çorbasına kadar her şeyi düşündük” diye konuştu.
“Bolu karsız olamaz, yeşille beyaz birbirine çok yakışıyor”
Dün sabah bütün kurumlarla bir toplantı yaptığını söyleyen Vali Özçimen, Bolu'ya karın çok yakıştığını söyledi. Özçimen, Köy yollarımızda durum iyi değil. Yolları açsak bile dar olduğu için rüzgarla hemen kapanabiliyor. Karın tadını çıkarıyoruz bütün Bolu olarak. Bu manzaralar çok hoş. Ben kötü görmüyorum. Allah'ın rahmeti üzerimize yağıyor, kötü demek hoş değil. Bolu karsız olamaz. Yeşil ile beyaz birbirine çok yakışıyor” dedi.
“Vatandaşın rahat uyuması için biz görev başındayız”
Gece gündüz çalışmalar hakkında vatandaşları twitterdan bilgilendiren Vali Özçimen, Hiç uyumuyor musunuz?” sorusuna da Biz uyursak vatandaş nasıl rahat uyuyacak” diye cevap verdi. Vali Özçimen şunları söyledi; Tabiî ki uyumaya fırsat buluyorum. Ama vatandaşlara sevgimiz, saygımız bizi dinlendiriyor. Geçen gece saat yarıma doğru yattım, sabah 5'de kalktım. Çünkü vatandaşlara son durum ile ilgili saat 6'da bilgi vereceğimi söylemiştim. Tabi o saatte istiyorum ki bana bilgiler aksın. Ben bu kararı kendi başıma vermiyorum. Meteorolojiden, Kaymakamlarımızdan, daire müdürlerinden bilgi alma lazım. Yavaş yavaş alıştırıyoruz. Çünkü biz uyursak, vatandaş nasıl rahat uyuyacak. Vatandaşın rahat uyuması için uyumaması gerek teşkilatlar var. Bizi kimse bu makama zorla oturtmuyor. Benim emniyet teşkilatım, sağlık teşkilatım ayakta olmak zorunda, Sedaş, Telekom, ulaştırmayı sağlayan Karayolları, Özel İdare ayakta olmalı. Bunlar ayakta olacak ki; vatandaş rahat uyusun. Biz bunu sağlamaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla şeffaf bir idare sunuyoruz. Halkımızdan hiçbir şey gizlemeden, sadece onların iyiliklerini düşünen bir idare olmayı düşünüyoruz. Onların sevgisini sürekli hissediyorum ve bu ilgiye layık olmaya çalışıyorum.”
Vali Özçimen açıklamasının sonunda Bolululara güzel bir kış dileyerek şunları söyledi; Eski günlerdeki gibi, gerçi sobalar kalktı ama bir fırsat bulup eski kışların tadını geri çağırmak lazım. Belki sobanın üstünde kestane kavurmak lazım. Bütün Bolululara güzel bir kış diliyorum.”