Bolu Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile alınan kararla, Kıbrıscık Belediyesi'ne yerel ürünlerin satışının yapılabilmesi için Yukarı Çarşı'da dükkan tahsis edildi.

Haber: Erol Değirmenci / Sefa Günay

Bolu Belediye Meclisi Aralık Ayı 2. Toplantısı'nda, Bolu Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayan Kıbrıscık Belediyesi'nin ilk ortak çalışması hayata geçiyor. Yukarı Çarşı'da bulunan Tatlı Kardeşim Sokak'taki belediyeye ait bir dükkanın, Kıbrıscık Belediyesi'ne doğal taş ve diğer yöresel ürünleri satması için 1 yıllığına kiraya verilmesine oy birliği ile karar verildi.

“TALEP GELİRSE GERİ ÇEVİRMEYECEĞİZ”

Konu hakkında açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise ilçe belediyelerinden bir talep gelirse geri çevirmeyeceklerini söyleyerek, Arkadaşlar konu şu, Tatlı Kardeşim Sokak'ın altında belediyenin dükkanları var. Hem de o proje tamamlandığında geçiş bloğu olarak bırakılmış bir dükkan var. Kıbrıscık Belediyesi ile de görüştük. Biliyorsunuzdur, doğal taş falan da üretmeye başlamışlardı. ‘Bunu yapabilir miyiz?' diye sordular. Biz de projemiz gerçekleşinceye kadar, belediye meclisimiz de onay verirse olur dedik. Ayrıca diğer ilçe belediyelerinden böyle bir talep gelirse geri çevirmeyeceğiz. Yardımcı olmaya çalışırız” dedi.

“ETTİĞİMİZ YEMİNE SADIK KALIYORUZ”

Son olarak ettiği yemine sadık kaldıklarını da söyleyen Başkan Özcan, Yeri gelmişken şunu da söylemek istiyorum. Kıbrıscık Belediyesi ile kardeşlik protokolünü imzalamamız üzerine eleştiriler gelmişti. Kardeş belediye gibi özel bir unvan falan yok. O uygulama belediye meclis kararları ile hayata geçti. Kıbrıscık kardeş, Gerede şöyle gibi bir olayımız yok. İsteyen her ilçe ile bu kararı almaya hazırız. Yasal statüsü olmadığı için çok öyle teferruatı yok. Üçüncüsü burada anlayışımızı göstermemiz için önemli. Bolu Belediyesi tarihinde ilk kez bütün ilçelerle aynı protokolü imzaladı. Malzeme satışı, asfalt olsun hepsi aynı. Gökçesu Belediyesi'ne kaç liradan veriyorsak, Seben Belediyesi'ne de aynı fiyattan veriyoruz. Dolayısı ile ilçeler arasında tek bir ayrım olmadığını bilmenizi istiyorum. Bunu ilçe başkanlarımızı da teyit eder. Geçmişte böyle olmamış. Ettiğimiz yemine sadık kalıyoruz” ifadelerini kullandı.