Bolu Belediyesi ile kardeş olan Almanya'nın Neuss Belediyesi'nden çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Bolu'ya gelen Neuss Belediyesi itfaiye erlerinin Bolu'dan sonraki durağı Ankara oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Neuss'lu itfaiyeciler, itfaiye araçlarının ve yangın söndürme çalışmalarının birebir olarak yaşatıldığı Simülasyon Merkezi araçlarında unutulmaz dakikalar yaşadı.
Bolu Belediyesi ile kardeş olan Almanya'nın Neuss Belediyesi'nden çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Bolu'ya gelen Neuss Belediyesi İtfaiye Müdürü Joahıun Elbınger ve beraberindeki itfaiye erleri bir takım incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bolu Belediyesi itfaiye erleri beraberinde Ankara'ya gitti. İtfaiyeciler Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclis'inde genel kurul salonu, Meclis kulisleri, TBMM müzesi ve Meclis bahçesini gezdi. Meclis çalışmaları hakkında bilgi alan itfaiyeciler daha sonra Anıtkabir'e geçerek Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesini ve Anıtkabir Müzesi'ni ziyaret etti.
Çalışmaları hayranlıkla izlediler
En son Ankara Büyük Şehir Belediyesi itfaiye Müdürlüğünü ziyaret eden Neuss'lu itfaiyeciler Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi'den çalışma sistemi ile ilgili bilgi aldı.Uzman personeli, dünya standartlarındaki teknik donanımı, en üst düzeydeki görev bilinci ve performansıyla göz dolduran Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın çalışmalarını, Neuss'un itfaiye liderleri, hayranlıkla izlediler.
Neuss'lu İtfaiyeciler unutulmaz dakikalar yaşadı
İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, itfaiye merkezini gezdirdiği konuklar ilk önce, Ankara İtfaiyesi'nin çalışmalarının ve araçlarının tanıtıldığı sinevizyon gösterisini izledi. Ardından konuklara itfaiye araçlarının ve yangın söndürme çalışmalarının birebir olarak yaşatıldığı Simülasyon Merkezi'ni, Su Altı Kurtarma Timi'nin modern teçhizatını, içerisinde her türlü ihtiyacı karşılamaya yönelik ekipmanların bulunduğu Karavan Araçları'nı, en son teknoloji yangın eğitiminin verildiği Yangın Simülatörü'nü ve çağrı karşılama ile yangına müdahalenin yönlendirildiği Komuta Merkezi'ni tanıtan Sipahi, çalışmalara ilişkin de bilgiler verdi.Neuss'lu itfaiyeciler simülasyon merkezinde kurulan 2 itfaiye aracı ile gerçeğe uygun olarak üç boyutlu canlandırılan araç ve yaya trafiği içerisinde 30 kilometrelik yolu, trafik kuralları ve levhaları eşliğinde, yangın mahalline en kısa sürede ve uygun sürede ulaşabilmenin yolunu arayan itfaiye araçlarında eğlenceli dakikalar yaşadı.
Neuss'lu itfaiyeciler yaklaşık 800 kişilik personel, 160'a yakın güçlü araç filosu ve değişik noktalardaki merkezleriyle Başkent'in dört bir tarafında yangın ve arama-kurtarma hizmeti veren Ankara İtfaiyesi'nin çalışmalarını hayranlıkla izlediler.