İlimize bir takım incelemelerde bulunmak ve ortak çalışmalar yapmak üzere gelen Bolu Belediyesi ile kardeş belediye olan Almanya Neuss Belediyesi'nin itfaiyecilerine veda yemeği düzenlendi. İlimizde geçirdikleri bir haftalık süreçte Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile de birçok çalışmaya imza atan kardeş itfaiyecilerin yemeğine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da katıldı.
Geçtiğimiz hafta bir takım incelemelerde bulunmak ve Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ortak çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla ilimize gelen, Bolu Belediyesi ile kardeş belediye olan Almanya Neuss Belediyesi'nin itfaiyecilerine veda yemeği düzenlendi. Gürzap Yılmaz Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirilen veda yemeğine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da katıldı.
Yemek sonrasında bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, Bu akşam çok anlamlı ve mutlu bir akşam. İtfaiyelerimiz arasındaki bu dostluk hareketinde hem bizim itfaiyecilerimizin çok şey kazandıklarını ve sevindiklerini hem de kardeş belediyemizin kardeş itfaiyecilerinin çok şey kazanıp sevindiklerini görüyoruz ki bu bizim için ayrı bir mutluluk. Önemli olan birbirimizin birikimlerinden istifade edebilmektir. İnşallah önümüzdeki dönemler içerisinde itfaiye teşkilatlarımızın güçleri birleşerek daha da iyi noktalara gelecektir. Bolu'da yaptığınız gezilerden ve çalışmalardan memnun kaldıysanız bizler çok mutlu oluruz. Artık Bolu'nun, Neuss'un bir evi olduğunu ve sadece resmi kurumlar arası değil aileler arası da gidiş gelişlerin olacağını belirtmek istiyorum. Bu vesileyle tüm Neuss şehrine selamlarımızı iletiyorum” dedi.
Yemekte konuşan Neuss Belediyesi İtfaiye Müdürü JoahıunElbınger ise, Burada yaşadıklarımı kelimelerle ifade etmek çok çok zor. Ben buraya ilk defa geliyorum ve burada yaşadıklarımı kendi adıma söylemem gerekirse ilk önce oturup beynimde sıralamam gerekmektedir. Çünkü muhteşem bir hafta geçirdik. Kardeşlik çok doğru bir kelime ve biz Neuss Belediyesi ve Bolu Belediyesi olarak gerçekten kardeşiz. Şunu da mutlaka belirtmek istiyorum, biz buraya sadece bir şeyler vermeye değil bir şeyler almaya da geldik ve ben itfaiye müdürü olarak Bolu Belediyesi itfaiyesinden çok şey öğrendim. Burada ayrıca geleceğe dair de birçok görüşme yapma fırsatımız oldu ve geleceğe dair olarak birlikte adım adım neler yapabiliriz ve birbirimize kalıcı olarak neler bulabiliriz, bunların çalışmasını da en kısa zamanda yapacağız. Son olarak şunu belirtmek isterim ki, hem Türk insanı hem de Bolu insanından kalbimde çok güzel şeyler götüreceğim, hepsine çok çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Yemeğin ve konuşmaların ardından, kardeş itfaiyecilerin Bolu'da geçirdikleri 1 haftalık süreçte çektikleri fotoğraflardan oluşan bir gösterim izlendi.