KARCALILAR YAYLA BAYRAMINDA BULUŞTU

Karca Köyü Yayla Bayramı 3 Ağustos pazar günü Karca Köyü Yaylasında yapıldı. Saat 11:00 de Mevlid okutulmasıyla başlayan etkinlik, yemek ikramları ile devam etti. Yemeklerin hazırlanışı ve dağıtımı Ateş yemek ve köy halkı tarafından gerçekleşti.

Bu yıl Bolu ilinde ilk defa Güreşler Türkiye Güreş Federasyonundan yasal izinler alınarak yapıldı. Ankaradan gelen federasyon Temsilcisi Mahmut Akkuş, gözlemci ve hakemlerinin eşliğinde güreşler yapılırken, Federasyon Bolu il temsilcisi Yaşar Çetin, lisanslı hakem hocaları Ümit Temel, Hasan Sarıoğlu da güreşlerde görev alarak, üst seviyede geçen güreşlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağladı.

Güreş ağasının Ağa çadırından alınıp davullar ve kalabalık bir destekci gurup tarafından er meydanına getirilmesi ve halkı selamlaması renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Karca Köyü Muhtarı Durmuş Ceylan; Güreş ağası Abduurahman Ateş'e güreşlere ve bayrama yaptığı katkılarından dolayı, Sümer Elektrik sahibi İbrahim İpek'e, köy konağı ve Muhtarlık binasına yaptığı katkılardan dolayı şilt takdim ederek Köy Halkı adına teşekkür etti.

Türkiye Güreş Federasyon yetkilileri ise böyle bir organizasyonu yaparak türk sporuna ve güreşe katkı sağlayan Karca Köyü muhtarına Durmuş Ceylan'a, Güreş Ağası Abdurrahman Ateş'e ve organizasyon sorumlusu Mehmet Arslan'a, Federasyon şiltlerini takdim ederek teşekkür ettiler.

Güreşlerde Baş pehlivanlığı geçen yılın şampiyonunu Feridun Çatağı mağlup eden, Kırkpınar birincisi İlhan Ergün alırken, Başaltı birincisi Erol Basat, ikinci Eyüp Can Kahraman, Büyük Orta birincisi yöremizin güreşcilerinden Sarpuncuk pehlivanı Emrah Balaban oldu.

Karca Köyü Muhtarı Durmuş Ceylan; Bayrama katılım gösteren AKP Millet vekili Ali Ercoşkun, AKP Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, CHP Millet vekili Tanju Özcan, CHP İl Başkanı Kazım Karsu, Bolu Orman Bölge Müdürümüz Yusuf Şahin, Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen ve tüm muhtarlara ve Federasyon görevlilerine teşekkür etti.