Gazeteci, Araştırmacı-Yazar Uğur Mumcu, ölümünden 22 yıl sonra da unutulmadı. Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen programda Mumcu'nun dev posterine kırmızı karanfiller bırakıldı.

Bundan 22 yıl önce acımasızca öldürülen Gazeteci, Araştırmacı-Yazar Uğur Mumcu, aradan geçen yıllara rağmen unutulmadı. Uğur Mumcu'yu ölüm yıldönümünde bir kez daha anmak isteyenler Uğur Mumcu Parkı'nda bir araya geldi. Anma törenine CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın yanı sıra bazı parti ve sendika temsilcileri ile Mumcu'yu sevenler katıldı.

Park'ta oluşturulan platform önüne serilen dev Uğur Mumcu posterine bırakılan kırmızı karanfillerle Mumcu'ya veda değil, adeta ‘merhaba' dendi. ADD Bolu Şube Başkan Yardımcısı Celal Arslan, Uğur Mumcu Parkı'nda yaptığı konuşma ile Uğur Mumcu'nun Atatürkçü ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nden yana olduğunu ve bu yüzden susturulduğunu söyledi.

Arslan açıklamasında şunları söyledi; Türkiye Cumhuriyetinin yönetiminde bulunanlar Cumhuriyetin ilanından 90 yıl sonra Küresel güç olma iddiasındaki bir ülkenin projesinin eş başkanlığına soyunmuş, bu projenin önünde engel olarak görülen Ulus devlet yanlısı Türk Ordusunun vatansever subayları, aydınlar, gazeteciler ve siyasetçiler makul şüpheye dayalı operasyonlarla tutuklanmışlardır. Cumhuriyetin temel nitelikleri sorgulanır hale gelmiş, ulusal bayramlar değersizleştirilip kaldırılma noktasına getirilmiştir. Giderek daha derinden hissedilen buhran ve kargaşa nedeniyle devlete nizam veren bütün ölçü ve ayarlar kaçmış, siyasetin, güvenliğin, ekonominin, yönetimin bütün çivileri yerinden oynamıştır. Milletimiz yorulmuş, devletimiz hırpalanmış, kurumlanınız yıpranmış, kardeşliğimiz tartışmalı hale getirilmiş, inançlarımız istismara uğrayarak siyasete kurban edilmiştir. Gericiliğe, bölücülüğe, işgale, sömürüye, her türlü yozlaşmaya, yabancılaşmaya ve tüm bunların suçlusu emperyalizme karşı direnmek ve mücadeleyi kazanmak Mustafa Kemal'in manevi mirasçıları olarak hepimizin görevidir. Şimdi derin uykulardan uyanma zamanıdır. Ülkemizde sivil darbe yapanlardan, erkler ayrılığını ayaklar altına alanlardan, her türlü hukuksuzluktan, yolsuzluktan, zulümden kurtulmak ve hesap sormak için ulusal güçlerimizi ile akıllarımızı birleştireceğiz. Emperyalizme karşı ulusal güçlerin birlikteliğiyle, bütün sorunların üstesinden geleceğimiz günler ise Uğur Mumcu'yu anladığımız günler olarak tarihe geçecektir.”

“YOLUN SONUNA GELDİK”

Anma programına konuşan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan 7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerin önemine vurgu yaptı. Artık yolun sonuna geldik” diyen vekili Özcan; biz 22 yıldır türlü engellemelere karşı rahmetli Uğur Mumcu'yu anıyoruz. Yeri geldi aramızda yargılanan arkadaşlarımız oldu. Ama korkarak söylüyorum. İnşallah böyle bir şey gerçekleşmez ama belki önümüzdeki yıl bize burada rahmetli Uğur Mumcu'yu anmadan alıkoyacaklar. Böyle bir korkum var. Dur diyemezsek cumhuriyet sevdalıları olarak Atatürkçüler olarak bu ülkenin gerçek sahipleri olarak belki gerçekten önümüzdeki yıl bizim burada toplanmamıza bile burada tahammül edemeyecekler. O yüzde 7 Haziran son derece önemli. 8 Haziran da bambaşka bir Türkiye'ye uyanacağız. Ya bizim arzu ettiğimiz gibi bir Türkiye olacak yada bizim korkularımızla yüzleştiğimiz bir Türkiye olacak. Burada aramızda uyuyan insan yok. Buradaki insanların önemli bir misyonu daha var. Toplumda daha neyin ne olduğunu anlamayan insanları artık uyandırma vakti geldi” dedi. Haber Merkezi