Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı ikinci oturumunda CHP'li meclis üyesi Tahsin Mert Karagöz'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltılmış olan ibaresi T.C.'nin tekrardan şanlı Bolu Belediyesi'nin tabelasında yer almasını rica ediyorum” önerisini, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan meclis kararına gerek duymadan yapılması için talimat verdi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bolu Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın başkanlığında yapıldı. Komisyon ve birim müdürlüklerinden gelen raporların oylandığı meclis toplantısında, meclis üyelerinin dilek ve temennileri dinlendi.

Dilek ve temenniler kısmında söz alan CHP Bolu Belediye Meclis Üyesi Tahsin Mert Karagöz, tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan T.C. ibaresine değindi. Karagöz, T.C. ibaresinin Bolu Belediyesi tabelasına eklenmesi gerektiğini söyleyerek, 2013 yılının sonlarına doğru önce bankalarda, Sağlık Bakanlığı'nda ve devletin tüm kurumlarından kaldırılmış olan bizim de vatandaşı olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltılmış olan ibaresi T.C.'nin tekrardan şanlı Bolu Belediyesi'nin tabelasında yer almasını rica ediyorum. Çünkü bunun örneklerini dün akşam arkadaşlarımızla istişare de ettik. Antalya, Adana, Bilecik, Ankara, Mamak'da bu uygulama başladı. Önerim budur” dedi.

“PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR TABELADA BU İBAREYİ İSTİYORUZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu öneriyi kabul edip ilgili idare müdürlerine talimatı verdi. Daha sonra ise bu öneri için meclis kararına gerek olmadığını ifade eden Başkan Özcan, ”Bu öneri için Tahsin Mert Karagöz kardeşimize teşekkür ediyoruz. Ben de o zaman talimatımızı veriyorum. Bu zaten meclis kararı alınmayacak bir karardır. Pazartesi gününe kadar tabelada bu ibareyi istiyoruz” şeklinde konuştu.