1 Mayıs kutlamalarını terk eden Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz, programı terk etme nedenlerini açıkladı. Karagöz yaptığı açıklamada, Programından ayrılma sebebim ise orada neden niye bulunduğunu bile bilmeyen 3,5 çakalın haddini aşarak partime densiz bir şekilde konuşmasıdır. Devrim şehitleri sizin gibi bebek katillerinin bölücülerin değil ülkenin bütünlüğü için çabalayan işçinin emekçinin yanında olan tam bağımsız bir Türkiye isteyen herkesindir” dedi.

Bolu kent merkezinde 6 Mayıs da gerçekleştirilen anma etkinliklerini terk eden CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz, etkinlikleri neden terk ettiklerini açıkladı.

Karagöz yaptığı açıklamada, Ebedi ve değişmez liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, içinde milliyetçiliğin de bulunduğu 6 Ok ilke ve devrimleri ile Sosyal Demokrasi'nin eşitlikçi, emeğe saygılı ve bölüşümcü evrensel kurallarını sentezlemiş, özümsemiş ve bunu siyasi kültür haline getirmiş; Büyük Türk Milleti'nin tam bağımsızlık ruhunun temsilcisi Kuva-i Milliye'den doğmuş; Türk vatanı ve milletinin ebedi varlığını ve Yüce Türk Devleti'nin bölünmez bütünlüğünü her koşulda savunmuş ve savunacak insanların bir araya geldiği partidir. Son günlerde Bolu'muzda, başta Gençlik Kolları olmak üzere parti örgütümüze yönelik olarak, seçim kampanyamızda alkışlarla protesto ettiğimiz malum zihniyetin temsilcisi olan çevrelerce sürdürülen psikolojik karalama kampanyasında bizi, birtakım bölücü terör örgütlerinin yönlendirdiği ve her geçen gün dipsiz bir karanlığa doğru yol alan gruplarla sanki bir aradaymışız gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Emeğe saygılı, işçiden ve üreticiden yana olan biz CHP'liler, hem bütün dünyanın kutladığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, hem de son nefeslerinde yaşasın tam bağımsız Türkiye” diyen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edildiği 6 Mayıs günü anma programlarında, tabi ki meydanlarda olacaktık” dedi.

Biz 1 Mayıs'ta meydanlarda, hiçbir siyasi partinin, grubun, oluşumun yanında, arkasında değil; AKP iktidarının Soma'da, Ermenek'te diri diri madene gömdüğü işçinin yanında, arkasındaydık. Biz 6 Mayıs'ta meydanlarda, hiçbir siyasi partinin, grubun, oluşumun yanında, arkasında değil, tam bağımsız Türkiye diyen Atatürk gençliğinin yanında, arkasındaydık. 6 Mayıs 3 Fidan'ı anma Programından ayrılma sebebim ise orada neden niye bulunduğunu bile bilmeyen 3,5 çakalın haddini aşarak partime densiz bir şekilde konuşmasıdır. Devrim şehitleri sizin gibi bebek katillerinin bölücülerin değil ülkenin bütünlüğü için çabalayan işçinin emekçinin yanında olan tam bağımsız bir Türkiye isteyen herkesindir. Terör örgütüyle her türlü kirli pazarlığı yapan, ecdadımız Süleyman Şah'ın türbesini ve vatan toprağını bırakıp kaçan, Ege'deki adalarımızı Yunan bayraklarının gölgesine terk eden malum zihniyetin bizi, eleştirmeye kalkması tam anlamıyla komik aynı zaman da alçaklıktır” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda Karagöz, Cumhuriyet Halk Partili biz Gençler; Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde oluşturulan çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin güvencesi olmaya; Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünün kararlı savunucusu olmaya; Her 1 Mayıs'ta; eşitlik ve adalet ilkelerini, dayanışmayı, emeğin önceliğini savunmak için, Her 6 Mayıs'ta; tam bağımsız Türkiye ideali için meydanlarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Haber Merkezi