Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı seçiminde, yürütmekte olduğu Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevi için yeniden adaylığını koymayan Tahsin Mert Karagöz, bugün CHP İl Binasında düzenlenen basın toplantısında CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Kısa sürede parti içerisinde herkesin sevgisini kazanan ve başarılı bir şekilde yoluna devam eden genç siyasetçi için parti binası salonu doldu taştı. Tahsin Mert Karagöz'ün İl Gençlik Kolları Başkanlığını açıklamasına Milletvekili Tanju Özcan ve Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz da katılırken İl Başkanı Kazım Karsu'nun katılmaması ise gözlerden kaçmadı. Karagöz'ün konuşması büyük beğeni toplarken Milletvekili Tanju Özcan, genç Başkanın bu konuşmasını son yıllarda yapılan en iyi konuşma olarak belirterek duygulandığını ifade etti.

“BİZ KİMSENİN ADAYI VEYA ADAMI DEĞİLİZ”
Desteklerini kendisinden hiç esirgemeyen anne ve babasına teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan genç Başkan Adayı Tahsin Mert Karagöz, Bugün burada 'Cumhuriyet Halk Partisi Bolu il Gençlik Kolları Başkan Adaylığımı' açıklamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle zamanınızı ayırdığınız ve benim yanımda olduğunuz için hepinize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Şunu belirtmek istiyorum. Biz kimsenin adayı veya adamı değiliz. Biz yalnızca üyesi bulunduğumuz ve bundan her zaman gurur duyduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz” dedi.

“KAZIM KARSU'DAN YANIMIZDA OLMASINI İSTEDİK, GELMEDİ”
Gençlik Kolları İl Başkanı adaylığını açıklayan Tahsin Mert Karagöz, İl Başkanı Kazım Karsu'yu da davet ettiklerini ancak Karsu'nun iştirak etmediğini belirterek, Biz birlik ve beraberlik mesajı vermek için buraya herkesi davet ettik. Yanımızda olmalarını istedik. Fakat İl Başkanımız Sayın Kazım Karsu katılmayacağını eleştirel bir dille şahsıma belirtti. Biz vazifemizi yaptık, gerisini düşünecek olan asla bizler değiliz, yaşından ve partideki mevkisinden dolayı yine de buradan saygılarımı gönderir ellerinden öperim” şeklinde konuştu.

“ÜLKE ÇIKARLARI KONUSUNDA SÖZ SAHİBİ BİR GENÇLİK YAPMAK İÇİN ADAYIZ”
Bizler partimizin yönetim kademelerindeki gençleri kendimiz belirlemek istiyoruz diyerek sözlerine devam eden Karagöz, Partimizin gençlik politikalarını yine biz gençler olarak kendimiz şekillendirmek istiyoruz. Ve bu gençliği sadece getir götür işleri olarak kullanmak isteyen zihniyetlerin elinden kurtarıp ülke çıkarları konusunda söz sahibi bir gençlik yapmak için adayız. Partimizin gençlikle ilgili politikalarını parti programından veya seçim broşürlerinden değil bu programları bizzat kendimiz belirlemek istiyoruz” diye konuştu.

“ÜST KADEMEDEN YÖNLENDİRME DEĞİL, DESTEK İSTİYORUZ”
Parti büyüklerinin gençlerin önünü açması gerektiğini ifade eden Karagöz, Biz partimizin üst kademe yöneticilerinden bizi yönlendirmelerini değil bizim üreteceğimiz projelere destek olmalarını istiyoruz. Örgütlerimizin yenilenmesi ve güçlenmesi için, dev çınarımızın, genç filizleri olarak hiçbir görevden kaçınmadık. Partimizin politikalarını, 6 okumuzu, Atatürkçülüğü her ortamda savunduk ve anlattık. Gençler olarak güzel günler için mücadele edecek gücümüz, mutlu yarınlarımızı hazırlamak için inancımız tamdır ve hep var olacaktır” dedi.

“GENÇLİĞE YER VERİN İKTİDARA KOŞALIM”
Yaklaşık 1.5 yıldır Bolu Merkez ilçe Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Tahsin Mert Karagöz görevini en iyi şekilde yönetimi ile birlikte yerine getirdiğine inandığını belirterek, Geçmişteki başarılarımızdan ve örgütümüze verdiğimiz güvenden dolayı genç yoldaşlarım ile bu yola baş koyduk, inşallah Bolu'muzu, partimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bundan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Gençlik Ateş'i Türkiye'mizin 81 ili'nde yanmış bulunmaktadır. Gençliğe yer verin iktidara koşalım” ifadelerine yer verdi.

“BU İŞLER ŞIK TAKIM ELBİSELER GİYİP YAKASINA PARTİ ROZETİNİ TAKMAKLA OLMAZ”
Gençlerin önemine vurgu yapan Karagöz, Gençler bir ülkenin geçmişle gelecek arasındaki yegane elçisidir. Bu ülkeyi karanlıktan aydınlığa taşıyacak kadroları yetiştirmek zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşımak zorundayız ve bizi iktidara taşıyacak kadrolar öyle deri koltuklarda yetişmez, örgütün tabanından gelen yağmurun, karın, mahallenin, köyün çamurunun ayağına yüreğine bulaşmış olması gerekir. Bu işler şık takım elbiseler giyip yakasına parti rozetini takmakla olmaz” diye konuştu.

“ÜZERİMİZDEKİ ÇAMUR BOLU SOKAKLARININ ÇAMURUDUR”
Bugüne kadar üzerlerine çok kişinin çamur atmaya çalıştığını ifade eden genç Başkan Adayı Tahsin Mert Karagöz, Gençlik Kolları partimizin yan kolu değil öz gücüdür. Gençlik sadece bayrak asmada, salon süslemede, broşür dağıtmada olmamalı. Önemli projelerde de söz sahibi olmalıdır. Bizler bunu Bolu'dan başlayarak tüm Türkiye'ye göstermek için adaylığımızı açıklıyoruz. Üzerimize çamur atmaya çalışan çok oldu. Evet üstümüzde çamur var, bu utanç verici bir çamur değil. Her zaman gurur duyduğumuz sahada bayrak asarken, direklere tırmanırken, havası sert, insanı mert Bolu sokaklarının çamurudur” şeklinde konuştu.

“KENDİ GÖBEK BAĞIMIZI KENDİMİZ KESMEK İSTİYORUZ”
Son günlerde parti içerisinde yaşanan sorunlara da değinerek bir özeleştiri yapan Karagöz, Birazcık da özeleştiri yapalım o zaman. Bugün burada önce örgütün sorunlarına eğilip sonra halkın sorunlarına inmeliyiz. Örgütün sorununu bilmeyen halkın sorununu nasıl çözebilir. Bundan sonra biz gençler Mustafa Kemal'in askerleri olarak kendi göbek bağımızı kendimiz kesmek istiyoruz. Kendi doğrularımızı kendimiz belirleyeceğiz” dedi.

“BEN HERKESİN BİTTİ DEDİĞİ YERDE YENİDEN BAŞLADIĞINA İNANDIM”
Yaptığı konuşması ile büyük bir alkış alan ve taktir toplayan genç Başkan Adayı, Durmayacağız! Yılmayacağız! Dün olduğu gibi bugün ve yarın da seçilsek de seçilmesek de, gitmedik ilçe, belde, mahalle, köy, çalınmadık kapı bırakmadan 6 okun daha yükseklerde dalgalanması için ben ve yönetimim taşın altına elimizi değil gövdemizi koyarak çalışacağımızın burada sözünü veriyoruz.
Ne umudumuzu ne inancımızı ne mücadelemizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmadık. Emeğimizi satmadık ve satmayacağız. Vazgeçmedik. Mutlaka aramızda umutsuzluğa kapılanlar olmuştur fakat ben onlardan değilim. Ben herkesin bitti dediği yerde yeniden başladığına inandım. Yıllarca Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında verilen her görevi layıkıyla yerine getirdim. Elimden geldiğince her çalışmada örgütümün yanında bulundum. Uzun süre Merkez ilçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım ve bugün İl Gençlik Kolları Başkan Adayı olma gururunu yaşıyorum” ifadelerine yer verdi.

“DURUŞUMU HİÇBİR ZAMAN BOZMADIM, BOZMAYACAĞIM”
Genç Başkan Adayı konuşmasına Nazım Hikmet'in bir şiiri ile son vererek, Duruşumu hiçbir zaman bozmadım, bozmayacağım. Dev çınarın gölgesi inanan herkese yeter. Biz bizi aydınlatan Atatürk ilke ve devrimlerinden ve 6 okumuzdan asla ve asla ödün vermeyeceğiz. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” dedi ve partilileri selamladı.

CHP Gençlik Kolları İl Başkan Adayı Tahsin Mert Karagöz'ün konuşmaları büyük teveccüh toplarken kimi partililer göz yaşlarına hakim olamadı. Parti içerisinde kısa sürede herkesin sevgisini kazanan başarılı Başkan Adayı'nın konuşmalarını Milletvekili Tanju Özcan'da büyük bir keyifle dinledi ve Karagöz'e nasihatlerde bulunarak başarılar diledi. Emrah ÖGET