Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Bolu'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Kutlama etkinlikleri, Belediye Meydanından Anıt Park'a yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına Müdür Vekili Fazıl Karaduman'ın Atatürk Anıtına çelenk koyması ile devam eden etkinlikte, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bolu Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, daire müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törende, Turizm Haftasının önemi hakkında bir konuşma yapan Bolu Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Fazıl Karaduman, turizmin, ülkeler, milletler ve insanlar arasındaki barışın ve kaynaşmanın sağlanması adına en önemli araçlardan biri olduğunu belirtti.

Turizmin, ülkelerin kendi ülkelerini dünyaya daha iyi tanıtma fırsatı bulması ve aynı zamanda farklı kültürlerdeki insanları birbirine yaklaştırarak, toplumsal barışa katkıda bulunması yönüyle geniş kitleleri ilgilendiren sosyo-kültürel ve ekonomik bir faaliyet olduğuna dikkat çeken Karaduman, "Bacasız sanayi olarak tanımlanan turizm, istihdama olan katkısı ve çeşitli sektörlere kazandırdığı ekonomik fayda ile gelişme ve kalkınmayı sağlayan sektörlerin başında yer almaktadır. İlimizde turizm belgeli 21 tesiste 3 bin 663, yerel yönetim belgeli 81 tesiste 3 bin 911 olmak üzere toplam 102 tesiste 7 bin 574 yatak ile 15 belgeli seyahat acentesi faaliyet göstermektedir" diye konuştu.

Fazıl Karaduman, il genelinde süren turizm yatırımlarının önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamlanmasıyla toplam yatak sayısının 10 binin üzerine çıkmasının beklendiğini ifade ederek, "2014 yılında turizm belgeli tesislerimizde 400 bin yerli, 65 bin yabancı turist konaklamıştır. Bolu'ya gelen yabancı turistlerin yüzde 40'ı Arap ve Ortadoğu ülkelerinden gelmektedir" dedi.

Konuşmanın ardından, Kent Meydanı Sanat Merkezi yanında, Turizm Danışma Bürosu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Ayrıca, Kültür Merkezi Galeri Salonunda Resim ve El Sanatları Sergisinin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, bugün, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Meslek Yüksek Okulu'nda "Bolu'nun Konaklama, İkram ve Ulaşım Hizmetleri Açısından Kentsel Yeterlik ve Sorunları" konulu açık oturum, yarın tarihi 1943 Emniyet Otel'de "Mutfağın Kalbi Bolu" sunumu, cumartesi günü ise, Kültür Merkezi Salonunda Adana Devlet Tiyatrosunun "Matruşka" adlı tiyatro oyunu gösterimi yapılacak. AA