Halktan gelenin, halkı hiçbir zaman satmayacağını belirten AKP Bolu milletvekili aday adayı Adalet Karadayı, Ben halk adamıyım. Halkın devletine, Milletine, Başbakanına nasıl sahip çıktığını gördünüz.

HABER: YAŞAR DİNÇER

Başbakanımızın dış ülkeden geldiğinde uçağından indiğinde Esenboğadan Ankara'ya kadar insan selinin başbakanımızın arkasında olduğunu tüm Türkiye görmüştür. İstanbul'a geldiğinde Kazlıçeşme de 2 milyon kişinin toplandığını gördünüz. Bende bu halktan biri olduğum için aday oldum. Halktan biriyim. Halkın neler yapabileceğini herkes gördü. Ne kadar Taksim olayları yapsalar da, ne kadar 17-25 Aralık darbe girişiminde bulunsalar da halkı inandırmazlar. Halk olarak hiçbir zaman Cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı satmadık. Onların dürüst olduklarını biliyoruz. Onlar dürüst olmasalardı, ülkemize yapılan hizmetleri saymakla bitmez. Hangisini sayayım bilmiyorum; iki kıtayı denizim 60 mt. altında birleştiren Marmaray'ı, iller arası hızlı treni hizmete sokan, binlerce duble yol yapan, dünyanın en büyük havalimanı projesini başlatan, tüm illere üniversite kuran, İstanbul'a 3. Boğaz köprüsü projesini hayata geçiren, öğrencilerimize ücretsiz kitap tablet dağıtan, okullar, yurtlar, hastaneler yapan adamın tabi ki dürüstlüğünden şüphemiz olmaz. Hakan Şükür, Ertuğrul Günay gibi halk Cumhurbaşanımızı yalnız bırakmaz. Bende bu halktan biri olduğum için aday oldum. Mecliste gerçekleştirilen Yüce Divan ki oylama gibi 40-50 milletvekili gibi olmaz. Halkın içinden gelen, davasını hiç sattı mı? Her seçimde Cumhurbaşkanımız oyunu nasıl artırdı. Bende bu halktan biri olduğum için aday oldum” dedi.

Zor bir yaşam öyküsü olduğunun altını çizen Karadayı, Ankara Güdül Yeşilöz Köyü'nde doğdum. 10 kardeşiz. Ebn küçük yaş da, 6 yaşında babamı kaybettim. Yetim büyüdüm. Annem bize kıyamadığından dolayı yetiştirme yurtlarına vermedi. Bizi çok zor şartlar altında büyüttü. Küçük yaşta hayvan otlatıyorduk. 15 yaşıma girdiğimde Bolu'ya gelerek pazarcılık yapmaya başladım. Bolu'da evlendim. 3 Çocuk babasıyım. Biri kız, iki oğlan babasıyım. 35 senedir Bolu'da esnaflık yapmaktayım. Yokluğu da bilirim, varlığı da! Yazın karpuz satırım, kışın limon, maydanoz. Pazarcının yani küçük esnafın sorunlarını bildiğim için aday oldum. 550 milletvekilinin içinde bir tane de pazarcı olsun diye düşündüm ve aday oldum” ifadelerini kullandı.

Aday gösterilmesi ve seçilmesi durumunda milletvekili maaşını kullanmayacağını belirten Karadayı, Hiçbir maddi beklentim yok. Allah nasip eder de milletvekili olursam alacağım milletvekili maaşımı Filistin'de ki ve Bolu'da ki yetimlere bağış yapacağıma söz veriyorum” diye konuştu.