Karacadağ Demirciler Köyünde meydana gelen anız yangınında köylüleri korkuttu.

Edinilen bilgiye göre, Karacadağ Demirciler Köyü yakınlarında bulunan bir tarla da bilinmeyen nedenlerden dolayı anız yangını çıktı. Yangını fark eden köylüler durumu Gerede Belediye İtfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine zamanında gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek ev ve samanlıklara sıçramadan alevleri kısa sürede söndürdü.

Hasat döneminin ardından anız yangınlarının artığına dikkat çeken İtfaiye Müdürü İsmail Turbalı, Güz döneminin ardından havaların sıcak gittiğinden dolayı anız yangınları olduğunu bu konuda köyde yaşayan vatandaşların daha duyarlı olup zamanında 110'u arayarak müdürlüğe adres yerini bildirmelerini istedi.

Anızların yakılmaması konusunda uyarıda bulunan Turbalı, anız yakmanın hem toprağa hem de toprağın üzerinde ve içinde barınan canlı hayvan ve haşerata zarar vereceğini belirtti. Karacadağ Demirciler Muhtarı Hasan Karabaş ise köye yakın bir tarlada sebebini bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktığını belirterek, Yangına Gerede İtfaiye ekipleri zamanın da müdahalesiyle samanlık ve evlere sıçramadan söndürdüler. Yaklaşık 150 dönüm arazi yandı. Allah korudu yoksa kaybımız büyük olacaktı” dedi.