Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kanal 24'te canlı yayınlanan ‘24 Sabah' programının konuğu oldu. Helin Aslan ve Kahraman Poyrazoğlu'nun hazırlayıp sunduğu programda konuşan Yılmaz, Bolu'daki Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili yapılan çalışmalardan, turizm çalışmalarına, Bolu Belediyesi'nin çevre projelerinden ve son olarak Türkiye gündeminde de yer alan ‘Yaşlılar Köyü' projesine kadar birçok konuda detaylı bilgiler verdi.
Kanal 24'te Helin Aslan ve Kahraman Poyrazoğlu'nun hazırlayıp sunduğu '24 Sabah' programının canlı yayın konuğu olan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak çalışmalar başta olmak üzere turizm çalışmaları, Bolu Belediyesi'nin hayata geçirdiği çevre projeleri ve son olarak Türkiye gündeminde de yer alan ‘Yaşlılar Köyü' projeleri hakkında konuştu.
Yılmaz ilk olarak, Türkiye'nin deprem bölgesinde bulunmasından dolayı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çok önemli olduğunu belirterek Bolu'nun Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili son durumunu soran sunucu Helin Aslan'a çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Türkiye'nin deprem bölgesinde olmasından dolayı ülke olarak bir an önce sağlıklı ve sağlam binalara kavuşmanın çok önemli olduğunu belirten Yılmaz şu şekilde devam etti: Öncelikle deprem aksı üzerinde olduğumuz için sağlıklı binalara bir an önce kavuşmamız lazım. Belki dünyada ilk defa bir hükümet, bir başbakan depremde zarar görecek binaların tamamının yıkılarak yeniden yapılması kararını verdi. Bir inşaat mühendisi ve mesleğin içerisinde gelen birisi olarak bu kararı değerlendirecek olursam, bu karar inanılmaz bir karar. Dünya'da böyle bir kararı verebilen veya verebilecek bir ülke yok. Amerika bile yaşadığı depremlerde zarar gören binalarını elden geçirme konusunda bile bir karar verememiştir. Depremde benim insanım zarar görmesin diye zarar gören bütün binaları yıkıp yeniden yapacağım demek, müthiş bir cesarettir.”
“Kentsel Dönüşüm Projesi bizim için büyük bir fırsat”
Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Bolu için çok büyük ve kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunun altını da çizen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bu proje bizim içinde çok heyecan verici son derece güzel bir karar. Çünkü binalarımızın çok kaliteli olmadığının farkındayız. Şu anda iyi bir çalışma içerisindeyiz ve bu projeyi büyük bir şans olarak görüyoruz. Bolu'da şu anda hem imar yapısı içerisinde çok sıkıntılı yerlerimiz var hem de resmi binalarımız içerisinde çok sıkıntılı yerlerimiz var. Öncelikle Milli Eğitim'deki okullarımızın tamamını gözden geçirerek geleceğe yönelik olarak yeniden planlama içerisindeyiz. Daha sonra imar açısından problemli yerlerimizi, daha düzgün ve yaşanabilir bir kent olmak için bu çalışmanın içerisine aldık. Kentin geleceği için yeşil alanlar gerekiyor ve biz bu konuda çok daha özel çalışmalar yapıyoruz. Allah nasip ederse ve bu kentsel dönüşümü iyi değerlendirebilirsek, insanlarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri binalar elde etmiş olacağız ve ayrıca yaşanabilir bir kentin alt yapısını oluşturmuş olacağız. Ben bu projeyi çok önemsiyor ve çok ciddiye alıyorum. Çünkü ben deprem zamanında Bolu Belediyesi'nde Meclis Üyesi'ydim. O zamanlar hep söyledim, imar açısından sıkıntılı yerleri dozerler, greyderler geçerken yanlışlıkla çarpsın yıksın dedim. Ayrıca o zamanlar daire fiyatları çok ucuzlamıştı ve Belediye olarak birkaç mahalleyi satın alalım ve yıkıp yeniden düzenli bir şehirleşme yapalım da dedim. Ben bunları söylediğim zaman deprem psikolojisinde olan belediye yöneticileri herhalde bu şaşırdı dediler ve biz Bolu olarak o dönem bu şansı ne yazık ki yitirdik. Sonuç itibariyle o dönemde bu tür fırsatlardan yararlanamadık fakat bu se