Üniversite öğrencilerinin geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden başlattıkları kapalı durak talepleri, Bolu Belediyesi tarafından kent merkezinde yaygınlaştırılacak. Başkan Yılmaz'ın örneklerini Türkmenistan'da gördüğü kapalı durak sisteminin, uygulamalı olarak kent merkezinde yaygın olarak kullanılabilmesi için çalışmalara başlandı.

Sık sık yurt dışı ziyaretleri nedeniyle muhalefet tarafından eleştirilen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bu geziler esnasında gördüğü Bolu'ya kazandırmak içinse çalışmalarına devam ediyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin kış aylarında kapalı durak isteklerini sosyal medya üzerinden duyurmaları üzerine, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz çalışmalara başlanması talimatını verdi.

Kapalı durak sitemini Türkmenistan'a yaptığı ziyaret esnasında gördüğünü belirten Başkan Yılmaz, Otobüs bekleme duraklarımız gelişi güzeldi, durakları bir şekle sokmaya çalışıyoruz, yenileme çalışmaları devam ediyor. Kapalı otobüs durağını Türkmenistan'da gördüm. Burada da kapalı otobüs durağı yapabilir miyiz onu arkadaşlarımıza araştırmaları için ilettim. Türkiye'de bu şekilde kapalı durak var mı incelenecek. Kapalı durağın içine girersin, bozarsın veya iyi kullanırsın böyle bir problemi var mı araştırılacak” şeklinde konuştu.

“TÜRKMENİSTAN'DA Kİ DURAKLAR TÜRKİYE'DE YAPILMIŞ”

Türkmenistan'da ki kapalı durakları inşa edenlerin de Türk firmaları olduğunu belirten Başkanı Yılmaz, İlk etapta birkaç yere bu duraklardan yapacağız ve kullanımının nasıl olduğunu deneyeceğiz. Çünkü bizim duraklarımız yalnızca yağmurdan koruyor, soğuktan korumuyor. İlk etaplarda duraklarda sadece oturma yeri vardı, yağmur ve güneş sorununu çözmüyordu. Artık yağmurdan ve güneşten koruyacak sistemler çok rahat kuruluyor. Önümüzdeki zamanlar da yavaş yavaş kapalı duraklar, ısıtma, soğutma sistemi olan duraklar yapılacak. Dünya ile bu konuda entegre olmak zorundayız. En son Türkmenistan'da gördüğümüz böyle bir özelliği Bolu'ya yansıtmayı düşünüyoruz. Halkımız her şeyin en iyisine layık” dedi.

Haber Merkezi