Sivil Toplum Örgütlerini ilgilendiren Kanun ve Yönetmeliklerle ilgili eğitime çeşitli deneklerin başkanları ve üyelerinin yanı sıra Bolu Dernekler Dairesi başkanı Refik Özçelik ve Proje Danışmanı Serhan Balkanal'ın anlatımıyla Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı.

Özçelik yaptığı konuşmada verilen eğitimin çok faydalı olduğunu belirterek bu önemli eğitimin ilerleyen dönemlerde tekrar yapılmasının faydalı olacağını belirten, Proje danışmanı Serhan Balkanal yaptığı sunumda şunları kaydetti; Derneklerin tüzükte belirtilen tarihlerde olağan genel kurul yapma yükümlülüğü vardır. Dernekler genel kurulu izleyen otuz gün içinde yönetim kurulu ve denetim kurulu ile derneğin diğer organlarına seçilen asıl ve yedek üyeleri mülki idare amirliğine bildirmekle yükümlüdür. Dernek organlarında ve yerleşim yerinde meydana gelen değişiklikler de aynı usule tabidir dedi.

Dernekler genel kurullarının yetki vermesi üzerine yönetim kurulu kararıyla taşınmaz mal satın alabilir veya taşınmaz mallarını satabilirler. Dernekler edindikleri taşınmazları, tapuya tescilinden itibaren 1 ay içinde mülki idare amirliğine bildirmekle yükümlüdürler. Dernekler, yılsonu itibari ile faaliyetlerini gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile her yıl Nisan ayı sonuna kadar mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdürler.

Dernekler mülki idare amirliğine önceden bildirimde bulunmak şartıyla yurt dışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan ayni ve nakdi yardım alabilirler. Nakdi yardımların bankalar aracılığı ile alınması zorunludur. Yurt dışı yardımı bankalar aracılığı ile almayan dernek yöneticilerine, bu şekilde alınan paranın yüzde yirmi beşi oranında idari para cezası verilir.

Bolu Kültür Sağlık Turizm Derneği yönetimi tarafından hazırlanan eğitim, katılımcılar tarafından da büyük beğeni topladı.