Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli iş müfettişleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş'i ziyaret ederek önümüzdeki süreçte reel sektöre yönelik yapılacak bilgilendirme faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
İş Başmüfettişi Yıldız Üner'in beraberinde İş Müfettişleri Ruşen Altuner ile Dündar Uçkun ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Başmüfettiş Yıldız Üner, TSO Başkanı Ateş'e kabullerinden dolayı teşekkür ederek Kurulun 2014 yılı çalışma programı hakkında bilgiler aktardı. Reel sektörde iş sağlığı ve güvenliği ile iş ve meslek hastalıklarının en aza indirilebilmesi için Bakanlık tarafından bu yıl ilk kez programlı bir bilgilendirme ve bilinçlendirme takviminin uygulamaya konduğunu söyleyen Üner, İş Teftiş Kurulu'nun 19 ayrı başlıkta iş sağlığı ve güvenliği programı yürüttüğünü ifade etti. Şuanda 6 ilde, örnekleme yoluyla karma denetimler gerçekleştirildiğinden söz eden İş Başmüfettişi Üner, bu çalışmaların firmaları ziyaret edip işverenlerin 6331 Sayılı Kanun ile verilen yükümlülüklerinin tanıtılarak bunların nasıl yerine getirileceğinin anlatılması gibi etkinliklerin yanı sıra, sektör kuruluşlarının katılımına açık bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerleri kapsayacağını dile getirdi. İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarında NACE sınıflaması baz alınarak yapılan kategorizasyonda tarımsal faaliyetlerin dört ana başlıkta toplandığını, bunlardan birisinin de kanatlı hayvancılık olduğunu anlatan Üner, Bolu'nun bu alanda Türkiye'nin lokomotif ili olması ve tarım sektörünün Bakanlık nezdinde de öncelikli sektörlerden biri durumunda yer alması nedeniyle sektördeki iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının en iyi şekilde gerçekleştirilmesine Kurul olarak kendilerinin de bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarıyla katkı sağlayacaklarını belirtti. Üner, yapılacak olan bilinçlendirme faaliyetlerini, Bolu'daki reel sektörün en büyük temsilcisi olan TSO ile işbirliği içinde gerçekleştirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.
Konuklarını Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lebibe Özçağlar ile birlikte kabul eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ise iş sağlığı ve güvenliği konusunun artık sektör ayırt etmeksizin her firmayı doğrudan ilgilendirdiğini söyleyerek, yasayla tesis edilen yeni duruma göre bir yola çıkıldıysa bu yolda en düzgün şekilde ilerlenmesi gerektiğini bildirdi. Kanatlı hayvancılık sektöründe büyük entegre tesislerin iş sağlığı ve güvenliği alanında belirli bir eşiği sağladıklarını ancak sektörde faaliyet gösteren KOBİ statüsündeki işletmelerin bilgi ve yönlendirmeye açık olduğunu kaydeden Ateş, iş dünyasının yasal temsilcisi olarak Bolu TSO'nun da bu bilinçlendirme faaliyetlerinde kendi üzerine düşen işbirliği ve görevleri yerine getireceğini sözlerine ekledi.