Kanatlı sektörünün faaliyetlerinin iyileştirilmesi amacıyla karşılaşılan sorunlar ve çözümleri ilgili Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Müsteşar vekili Sayın Nihat Pakdil'in başkanlığında bakanlığımız ve kanatlı sektörünün ilgili paydaşlarının katılımıyla ‘Kanatlı Sektörü Değerlendirme Toplantısı' 4-5 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bolu Gazelle Resort Otel'de gerçekleşen toplantıya; Müsteşar Vekili Nihat Pakdil, Hayvancılık Genel Müdür Vekili İbrahim Özcan, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Nahit Yazıcıoğlu, Gıda İşletmeleri Daire Başkanı Selman Ayaz, Yem Daire Başkanı Mehmet Emin Turgut çok sayıda Bakanlık uzmanı, Yum-Bir Yöneticileri, Veteriner İlaçları Sanayicileri Derneği Başkan(VİSAD) yöneticileri, Türkiye Yem sanayicileri Derneği Genel sekreteri Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, BESDBİR Başkanı Sait Koca, Kanatlı Tanıtım grubu Başkanı Müjdat Sezer, konu uzmanı eğitim ve öğretim görevlileri, İl Müdürümüz İsmail Taş ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Alpaslan Akpınar katılım gösterdi.

İki gün boyunca kanatlı sağlığı, biyogüvenlik, girdi tedarikleri, ihracat, kanatlı sektöründe antibiyotik kullanımı, mevzuat, bilgi kirliliği ve kanatlı işletmelerinin Türk-Vet kayıt sistemine dâhil edilmesi ve hayvan hareketlerinin kontrolü konularında yaşanan sıkıntılar tartışılmış ve çözüm önerileri karara bağlanmıştır. Toplantıda sektör temsilcilerinin dinlenmesinin ardından alınan kararlar tutanak tutulmuştur. Bu kararlar ışığında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından rapor hazırlanacaktır. Ayrıca Bakanlık ve Sektör temsilcilerinden oluşan bir izleme komitesi kurularak alınan kararların uygulama aşamasında takibi sağlanacaktır.

Toplantı konusunda görüşlerini dile getiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail TAŞ; Kanatlı Sektörünün kalbi durumunda olan Bolu İlimizin ev sahipliğinde sektörün sorunları ele alınmış olup başarılı bir istişare ortamında sorunlar belirlenmiş ve bunlara karşılık gelen çözüm önerileriyle bir takım kararlar alınmıştır. Bu kararların takibi kurulan komisyon dahilinde olacaktır. Bilindiği üzere kanatlı sektörü oldukça şeffaf, kırılgan bir o kadar da hayati öneme sahiptir. Televizyonlarda söylenen ufacık olumsuz bir eleştiri dahi sektörün büyük kayıplar yaşamasına sebep olabilmektedir. Milli menfaatlerimiz ve insan odaklı çalışma prensiplerimiz doğrultusunda daha duyarlı ve bilinçli olmak mecburiyetindeyiz. Sektörün sorunları görüldüğü gibi Bakanlığımız içinde önemlidir ve çözüm aşamasında birlik içerisinde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi. Kanatlı sektörünün lokomotifi konumunda olan ilimiz de gerçekleşen toplantı oldukça başarılı geçmiş ve katılımcılar tarafından beğeni ve memnuniyetle karşılanmıştır. Haber Merkezi