Gerede Kaymakamlığı'na, Karayolları Bakım Evi Şefliği'ne ve Köy Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne 5 yıldır dilekçe ve uyarılarda bulunmasına rağmen hala menfez ve kanalizasyon yapılmadı.

2001 yılında merkez mahalleden bulunan 10 hanenin kanalizasyon mağduru olduklarını bildirmeleri üzerine 4 hanenin kanalizasyonu yapılmış ama geri kalan 6 hanenin kanalizasyonu yapılmamıştı. Hane sakinlerinin kendi çabaları ve uğraşları sonunda 2005 yılında Köy Hizmetleri tarafından Nuhören Köyü okul bahçesine getirilen 200 metre beklemekte olan borular şimdi yerinde yeller esiyor.

Köyde kanalizasyon akıntıları dışarılara akmakta bu da köy sakinlerini rahatsız etmektedir. Yaz aylarında çevre sağlığı ve koku yönünden rahatsız olan köylüler, durumu gerekli mercilere bildirmelerine rağmen hiçbir yetkili tarafından ilgilenilmemiş.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hasan Çiloğlu, Nuhören Köyü'nde yıllardır menfez ve kanalizasyon sorunun olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: ‘'Yıllardır gerekli makamlara dilekçe ve şikâyetlerde bulunuyorum kimse gelmiyor yapmaya bakmaya. Gelseler de yapıyor gözüküyorlar yarım yapıyorlar ama resmide bir şey yok. En sonunda başıma talihsiz bir olay geldi. 30 Ekim 2014 Perşembe günü 14.30'da Yukarı Nuhören Köyü'nde Menfezin kırık olmasından dolayı fark edemeyen hızlı şoför menfeze düşüp hâkimiyetini kaybediyor. Buda kazaya sebebiyet veriyor. O sırada evimden ziyaretten ayrılan kız kardeşim kamyondan kaçacağım diye bir yere takılıp düşüyor ve bayılıyor. Baygın halde bulduk nasıl olduğunu görmedik. Şimdi yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor. Benim canım yandı başkasının canı yanmasın. Halbuki yetkililerin menfez çalışmasına önem verseler yada karayolları tarafından konulan bir işaret olsa buradaki ulaşımın düzgün olması için kazalar olmaz'' diye konuştu.

Köye menfez ve kanalizasyon neden yapılmıyor?

Yetkililerden çözüm beklediğini belirten Çiloğlu, ‘'30 Ekimde kazaya sebebiyet veren yoldaki menfezin ve köyümüzde 6 hanenin kanalizasyonu yapılmasını istiyorum. Geçmiş zamanlarda köy muhtarına ve İl Özel İdareye durumu bildirdim ama bir türlü netice alamadık. Acaba bu makamdakiler o koltukların ve aldıkları maaşların hakkını böyle mi veriyorlar? Köylere hizmet götürmeyerek mi? Soruyorum sizlerin aracılığı ile nerde bu köylünün yanındaki devlet büyükleri. Oy istemeye gelince isterler. Yıllardır tıkalı kanalizasyonlar ve menfezlerden dolayı bu köylü çok çekmiştir. Artık 2014 yılındayız imkansız, yapılmaz yada teçhizatımız yok diye bir şey olabilir mi?'' diyerek sözlerini duyurmaya çalıştı.